≡ Top Menu

Iti place ce citesti?

Atunci mă poţi ajuta să continui să îţi ofer informaţii de calitate făcând o donaţie.

Arhiva

Libris.ro
books-express.ro

7 lucruri pe care liderii extraordinari le fac diferit

7 lucruri pe care liderii extraordinari le fac diferit

Cum de unii oameni reuşesc să se distingă de mulţime şi să iasă în evidenţă drept lideri extraordinari? De ce duc aceşti oameni vieţi minunate, pe când marea majoritate se chinuie să se menţină pe linia de plutire?

Marii lideri îşi lasă amprenta asupra istoriei, pe când oamenii obişnuiţi trăiesc doar de pe o zi pe alta. Măreţia lor este însă rezultatul unei serii de comportamente şi obiceiuri. Oricine poate deveni extraordinar dacă alege să le adopte.

Iată ce fac diferit liderii extraordinari şi cum poţi începe şi tu să implementezi aceste obiceiuri în viaţa ta.

1. Au o viziune pentru viitor

Un om fără viziune este asemenea unei nave fără căpitan. Este lăsată în mijlocul oceanului să plutească în derivă şi se află la mila curenţilor şi a vântului.

Liderii extraordinari sunt căpitanii propriei lor nave numite viaţă. Ei ştiu că fără o viziune nu pot ajunge nicăieri. De aceea îşi asumă răspunderea pentru direcţia în care va pluti nava şi aleg o viziune foarte clară asupra destinaţiei.

Toţi marii lideri din istorie au avut o viziune şi şi-au urmat acea viziune cu multă ardoare. Ştiind exact ce îşi doreşte, un lider adevărat devine astfel capabil să îi facă şi pe ceilalţi oameni să îl urmeze spre destinaţia mult dorită.

2. Rămân autentici cu orice preţ

Liderii extraordinari rămân fideli propriei lor persoane ori de câte ori au de luat o decizie. Ei ştiu exact ce este bine pentru ei şi vor face întotdeauna ceea ce consideră că este corect.

Liderii adevăraţi îşi rostesc propriul adevăr şi se poartă în concordanţă cu acesta, chiar şi dacă riscă să îi supere pe cei din jur. Gândeşte-te doar la Isus Hristos, care şi-a păstrat credinţa în adevărul său până în ultima clipă a vieţii sale.

Această încredere în convingerea lor îi ajută pe lideri să capete cu mult mai mare uşurinţă încrederea celorlalţi oameni. Nu le este teamă să se expună exact aşa cum sunt – atât cu forţele cât şi cu slăbiciunile pe care le au.

Liderii extraordinari nu se sfiesc să recunoască atunci când greşesc. Din contră – aleg să-şi folosească imperfecţiunea drept avantaj, pentru că îşi preţuiesc individualitatea şi ştiu că sunt oameni şi se mai pot înşela.

Un lider adevărat îşi păstrează autenticitatea şi integritatea, chiar şi când alţii îi cer să-şi schimbe părerea. El are un sistem de validare internă bine pus la punct şi îl foloseşte pentru a se ghida. De aceea nu are nevoie de aprobarea celorlalţi oameni. Singura aprobare pe care o caută este a sa.

3. Perseverează în faţa obstacolelor

Una din cele mai importante trăsături ale liderilor este abilitatea lor de a trece peste obstacole şi respingeri. Mulţi lideri extraordinari s-au confruntat cu numeroase respingeri înainte de a reuşi să-şi impună ideile. Cu toate acestea, ei au perseverat şi au reuşit.

Colonelul Sanders, fondatorul lanţului de magazine KFC, a fost respins de o mie de ori înainte să-şi facă faimoasă reţeta sa de pui. Dacă nu ar mai fi încercat încă o dată, nu ar fi ajuns să cunoască succesul pe care l-a avut ulterior.

Ceea ce îi face pe liderii extraordinari să persevereze în faţa obstacolelor este mentalitatea lor. Ei privesc obstacolele ca pe provocări şi oportunităţi pentru dezvoltare, nu ca pe indicatori să renunţe. În loc să îi oprească, obstacolele au exact efectul opus – îi fac să fie şi mai determinaţi să aibă succes şi să le demonstreze celorlalţi că au avut dreptate.

Liderii măreţi nu îşi direcţionează atenţia spre probleme şi respingeri. Ei se concentrează asupra soluţiilor şi a felului în care îşi pot îmbunătăţi abordarea. Nu iau respingerile personal, datorită faptului că sistemul lor intern de validare le confirmă că au dreptate.

4. Acţionează curajos în ciuda fricii pe care o au

Mulţi lideri sunt admiraţi pentru curajul lor. Numeroşi oameni care au făcut fapte curajoase au rămas în istorie drept eroi.

Dar ceea ce i-a deosebit pe aceşti oameni de restul nu a fost lipsa fricii. Din contră. Şi ei au simţit frica, precum orice fiinţă umană. Ceea ce i-a distins a fost abilitatea lor de a-şi accepta frica şi de a acţiona în ciuda acestei emoţii.

Liderii extraordinari au aceleaşi temeri, dubii, conflicte interioare şi emoţii mixte ca toată lumea. Dar ei au învăţat să-şi urmeze viziunea, indiferent de felul în care se simt. Ei ştiu că acţionează pentru o cauză mai mare şi viziunea pe care o au îi inspiră să meargă mai departe chiar şi în faţa fricii.

Liderii nu îşi ignoră frica. Ei sunt dispuşi să o recunoască, dar aleg să facă ceea ce este mai important pentru ei şi nu îi permit fricii să îi paralizeze. Ei folosesc frica drept un catalizator menit să-i propulseze în direcţia dorită.

5. Anticipează obstacole şi găsesc soluţii

Liderii extraordinari au un plan. Ei nu se avântă în furtună nepregătiţi, ci încearcă să prevadă lucrurile care pot lua o turnură greşită pentru a face faţă oricărei situaţii.

Aceşti lideri au învăţat să se folosească de bunul simţ pe care îl au şi să anticipeze posibile provocări. Cu toate acestea, nu se gândesc la toate lucrurile care pot merge prost. Le-ar consuma pur şi simplu prea multă energie.

Liderii adevăraţi au o perspectivă realistă asupra lucrurilor şi evită să sub- sau supraestimeze circumstanţele prezente. Nu se entuziasmează prea tare şi nici nu devin paranoici. Reuşesc să privească condiţiile, situaţiile şi oamenii exact aşa cum sunt.

Abilitatea lor de a gândi limpede şi de a nu se limita la convingeri le permite să anticipeze obstacole cu acurateţe şi să găsească soluţii în avans.

6. Îşi petrec timpul cu lucrurile care contează cel mai mult

Toţi liderii extraordinari sunt foarte eficienţi. Şi dispun de exact aceleaşi 24 de ore pe zi, ca restul lumii. Diferenţa constă în abilitatea lor de a-şi gestiona timpul.

Liderii extraordinari îşi petrec marea parte a timpului făcând acele activităţi care contează pentru ei şi le aduc cea mai mare împlinire. Din moment ce au o viziune şi un plan, ştiu exact ce trebuie să facă pentru a transpune acea viziune în realitate. Îşi investesc energia acţionând în direcţia pe care o aleg şi în crearea unei vieţi împlinite.

Pe de altă parte, oamenii de rând îşi petrec timpul cu activităţi care le distrag atenţia şi nu le aduc beneficii pe termen lung. Ei caută să obţină pur şi simplu mulţumire instantă şi cât mai multă plăcere.

Liderii extraordinari vor sacrifica deseori plăcerea pe termen scurt pentru a obţine beneficii pe termen lung, pentru că ştiu că aceea este sursa fericirii adevărate. Ei au învăţat să îşi amâne recompensa şi să acţioneze necontenit în direcţia viziunii lor, până ce îşi văd visul cu ochii.

7. Se dezvoltă permanent

Liderii extraordinari nu se mulţumesc cu ceea ce au, ci caută să îşi extindă mereu capacităţile. De aceea sunt în continuu preocupaţi să-şi dezvolte abilităţile şi să înveţe lucruri noi. Le place să fie învăţăcei şi nu se simt inconfortabil să înveţe de la cineva mai bun ca ei.

De asemenea nu se opresc nici din a visa şi a-şi seta obiective. Ei au în permanenţă o viziune despre cum arată viaţa lor ideală şi îşi actualizează această imagine, pe măsură ce se apropie de realizarea ei.

Liderii extraordinari îşi fixează standarde foarte înalte pentru ei înşişi. Oricând se apropie de atingerea unui obiectiv, îşi setează unul nou, pentru a putea avansa în permanenţă. Astfel caută mereu noi provocări şi noi moduri de a ieşi din zona de confort.

Spre deosebire de oamenii de rând, care se mulţumesc cu confortul, liderii extraordinari sunt deschişi către provocări, pentru că ştiu că acestea sunt premisele creşterii şi satisfacţiei.

E rândul tău

Ia pe rând aceste schimbări şi fă-le permanente în viaţa ta. Ce vei face începând de astăzi pentru a deveni un lider extraordinar? Te invit să îţi spui părerea în secţiunea de comentarii de mai jos.

Postarea anterioara: Postarea urmatoare:

Comments on this entry are closed.