≡ Top Menu

Iti place ce citesti?

Atunci mă poţi ajuta să continui să îţi ofer informaţii de calitate făcând o donaţie.

Arhiva

Libris.ro
books-express.ro

Anotimpuri

Anotimpuri. Toamna in Herastrau.

Mi-a luat ceva vreme până să mă prind că viaţa funcţionează în cicluri.

De fapt, natura mi-a arătat dintotdeauna acest lucru. Ziua urmează după noapte, vara după primăvară, luna nouă după luna plină. De ce ar fi altfel în ceea ce ne priveşte pe noi, oamenii? Doar facem parte tot din acest mare ecosistem, care respectă legea ciclicităţii.

Ce am observat este că ciclicitatea şi “anotimpurile” se aplică în toate aspectele vieţii. Sunt perioade în care creştem şi suntem expansivi, avem energie şi ne-o direcţionăm în afară, pentru a crea şi sunt perioade în care suntem retraşi, lipsiţi de vlagă şi mai introspectivi. Aceste cicluri pot dura mult – ani întregi chiar. La fel de bine pot exista şi cicluri mai mici în cadrul ciclurilor mari.

De ce spun toate acestea?

Pentru că am observat şi faptul că este inutil să ne împotrivim acestor cicluri – deşi mintea noastră tot va încerca să o facă.

Ne este greu să acceptăm că nu putem fi creativi şi expansivi în permanenţă. Nu ne convine ideea că unele zile vor fi pur şi simplu neproductive, că nu vom reuşi să facem atât de multe lucruri ca de obicei, că totul pare să meargă pe dos, că mercur mai e uneori retrograd, că ceea ce spunem este interpretat greşit.

Aceste zile există. Şi tot ce putem face este să le acceptăm şi să le privim cu ochi de copil. Să ne deschidem către a le descoperi frumuseţea.

Şi ce dacă nu voi face mare lucru azi? Mă voi tolăni pe canapea şi voi savura o ciocolată caldă, în timp ce-mi mângâi motanul.

Există frumuseţe şi în clipele de contracţie. Ni se dă ocazia să reflectăm, să ne odihnim, să respirăm, să ne oprim pentru o clipă – sau mai multe – şi să… fim. Pur şi simplu. Noi – cu noi înşine şi cu viaţa.

Postarea anterioara: Postarea urmatoare:

Comments on this entry are closed.

 • Mihai
  October 9, 2014, 9:34 am

  I love this article 🙂

 • October 9, 2014, 3:31 pm

  Corect!
  Si pentru ca, tot citindu-te. am observat ca ai cunostiinte nu doar din domeniul dezvoltarii personale si al psihologiei, ci si din astrologie, numerologie, tarot etc., m-am gandit sa-ti propun sa abordezi si teme din aceste (alte) domenii pe site-ul tau.
  Mult succes in continuare!

 • Violeta
  October 30, 2014, 11:09 pm

  N-ai mai scris de mult versuri… Mi-am amintit pentru ca acest articol l-ai postat la rubrica dedicata mesajelor in versuri. Si desi mi-au placut mult ultimele tale artiole – si cel despre obiective si cel in care faci o paralela cu mesajul filmului “Lucy”, parca ar mei fi nevoie si de versuri…
  Toate cele bune!