≡ Top Menu

Iti place ce citesti?

Atunci mă poţi ajuta să continui să îţi ofer informaţii de calitate făcând o donaţie.

Arhiva

Libris.ro
books-express.ro

Care este scopul vieţii

Sau – Ce am învăţat din filmul “Lucy”

Lucy

Acum câteva luni am văzut premiera filmului Lucy la cinematograf. Este un film interesant şi diferit, care a reuşit să mă pună pe gânduri.

Personajul principal al filmului este o fată pe nume Lucy, care ajunge să fie forţată să transporte un pacheţel care conţine un nou sortiment de drog. Pacheţelul este introdus în corpul ei, pentru a nu putea fi descoperit la controale. Din cauza condiţiilor în care ajunge Lucy, pacheţelul se deteriorează şi drogul începe să fie absorbit de organismul ei. Drept urmare, Lucy ajunge să-şi poată folosi o mai mare capacitate a creierului.

Filmul prezintă un scenariu ipotetic – ce s-ar întâmpla dacă un om ar reuşi să-şi folosească mai mult de 10% din creier, aşa cum se întâmplă în momentul de faţă. Cum s-ar schimba lumea sa pe măsură ce ar ajunge la 100%.

Iar din perspectiva dezvoltării personale, filmul Lucy răspunde cu pertinenţă la una dintre cele mai controversate întrebări ale tuturor timpurilor – care este scopul vieţii?

Lucy devenise aproape atotputernică. Însă nu avea cum să-şi folosească puterile în folosul altor oameni, pentru că drogul, deşi o făcea mai puternică, o şi distrugea. Lucy urma să moară destul de repede şi ştia acest lucru.

În condiţiile acestea a căutat ajutor. Şi a primit cel mai bun răspuns.

Scopul vieţii este transmiterea cunoştinţelor acumulate. Toate organismele vii fac acest lucru – inclusiv celulele. Pe măsură ce o celulă evoluează, ea se divide şi dă mai departe din ea însăşi, iar noile celule vor avea capacităţile celei dintâi.

Scopul tău în viaţă este acelaşi ca cel al celei mai mici componente ale tale – să dai mai departe din tine.

Tot ceea ce eşti, reprezinţi şi ştii tu este codat în bagajul tău genetic. Studii recente au demonstrat că oamenii îşi pot activa sau inhiba porţiuni din ADN, prin puterea gândurilor şi a emoţiilor. Întreaga ta fiinţă se află în fiecare celulă a ta.

Ceea ce dai tu mai departe lumii este ceea ce eşti. Iar scopul tău este să devii cea mai bună versiune cu putinţă a ta, pentru a putea lăsa în urmă ce e mai bun din tine. Astfel TU poţi contribui cât se poate de direct la crearea unei lumi mai bune.

Tu eşti moştenirea pe care o laşi lumii. Tu, prin ceea ce gândeşti, ceea ce simţi, ceea ce zici, ceea ce faci, ceea ce EŞTI.

Îţi place ce laşi în urmă? Îţi place ce creezi? Îţi place cum arată viaţa ta acum?

Dacă ar fi să te naşti din nou şi primeşti viaţa ta în cadou de la altcineva, ţi-ar plăcea ce primeşti? Ai aprecia cadoul? La fel, dacă ar fi să dăruieşti viaţa ta – exact aşa cum e ea acum – copiilor tăi sau celor dragi ţie, ţi-ar plăcea ce le dăruieşti?

Nu poţi dărui ceea ce nu ai. Nu poţi da mai departe ceea ce nu eşti. Este împotriva legilor naturii şi ale vieţii. Dacă îţi doreşti o viaţă mai bună pentru tine, pentru copii tăi şi pentru cei din jurul tău, nu realizezi nimic dacă te sacrifici pentru ei. Nu aşa funcţionează lucrurile.

Poţi da mai departe doar ceea ce ai şi ceea ce eşti. Astfel, scopul tău este să devii exact aşa cum ţi-ar plăcea să devină lumea şi să duci viaţa pe care ţi-ar plăcea să o primeşti sau să o laşi în dar celor dragi.

Dacă nu îţi place viaţa ta aşa cum e acum, dacă nu savurezi pe deplin fiecare moment şi dacă nu eşti fericit, atunci dai mai departe doar nefericire. Tu nu eşti singurul care are de suferit, ci toţi cei care intră în contact cu tine.

Schimbarea începe cu tine, iar efectele sunt mult mai puternice şi mult mai subtile decât îţi poţi imagina vreodată.

Ce alegi să faci azi pentru a-ţi pune viaţa în ordine şi a te transforma în versiunea ta care merită să fie lăsată în urmă?

Postarea anterioara: Postarea urmatoare:

Comments on this entry are closed.

 • LUCA
  October 30, 2014, 7:12 am

  “Ceea ce dai tu mai departe lumii este ceea ce eşti. Iar scopul tău este să devii cea mai bună versiune cu putinţă a ta, pentru a putea lăsa în urmă ce e mai bun din tine. Astfel TU poţi contribui cât se poate de direct la crearea unei lumi mai bune.”
  Concluzie;suntem trimisi sau alegem sa venim aici cu un scop bine stabilit,pentru a crea lume mai buna prin evolutia noastra.

  • October 30, 2014, 8:59 am

   Multumesc, Luca, sunt perfect de acord 😀

 • presada mariana
  March 7, 2015, 9:56 am

  Este adevarat cu cit gindim pozitiv pt cei din jur si pttine cu atit mai mai multa satisfactie