≡ Top Menu

Iti place ce citesti?

Atunci mă poţi ajuta să continui să îţi ofer informaţii de calitate făcând o donaţie.

Arhiva

Libris.ro
books-express.ro

Ce îi deosebeşte pe învingători de oamenii de rând

Mergi mai departe

Nu pot spune că sunt o persoană perseverentă din fire. De fapt, aş îndrăzni să afirm exact opusul. Natura m-a înzestrat cu un entuziasm înflăcărat, care păleşte la fel de repede cum se aprinde, alături de o tendinţă exasperantă de a fugi din calea provocărilor.

Cu toate acestea, viaţa m-a învăţat că este decisiv să mergi mai departe, exact atunci când simţi că vrei să renunţi. Este una dintre cele mai importante trăsături de caracter pe care le poţi cultiva.

De ce? Pentru că este ceea ce deosebeşte învingătorii de oamenii de rând.

După doi ani de arte marţiale filipineze, m-am hotărât să iau o pauză. Au fost câteva evenimente din viaţa mea care m-au determinat să îmi doresc un nou început pe mai multe planuri. Când am plecat, eram cea mai bună practicantă. Ţineam chiar şi cursurile în zilele în care lipsea antrenorul.

Un an mai târziu, când s-au liniştit apele, am vrut să mă reîntorc. La sală, lucrurile merseseră mai departe în absenţa mea, după cum era de aşteptat. Iar locul meu fusese luat de alt coleg, care devenise suplinitorul antrenorului nostru. El era cel mai bine pregătit practicant. Iar eu, care îi predasem şi lui cu ceva vreme în urmă, eram nevoită să-i urmez indicaţiile.

Egoul meu a fost puţin rănit în acel moment, dar am învăţat o lecţie importantă. Am înţeles că el merita să fie primul. Pentru că a mers mai departe atunci când eu am renunţat. Pentru că a fost prezent atunci când i-a fost greu. Pentru că a ales să îşi depăşească temerile şi a continuat.

Eu am ales calea uşoară şi am fugit. El a ales calea grea şi a perseverat. Poate uneori nu a avut chef. Poate alteori a fost obosit. Nu a contat. A ales să fie prezent de fiecare dată. Şi asta a făcut diferenţa. Asta l-a făcut să merite laurii şi să se bucure de victorie.

Am învăţat că rezultatele nu apar peste noapte şi că uneori pare că baţi pasul pe loc în loc să progresezi. Dar nu este deloc aşa.

Fix în acele momente când simţi că nu mai rezişti şi ai vrea să renunţi la tot, trebuie să perseverezi. Acelea sunt clipele care fac diferenţa. Acelea sunt încercările de tărie, iar premiul cel mare apare numai atunci când le depăşeşti cu succes.

Nu este uşor. Dar tot ce trebuie să faci este să fii acolo şi să dai tot ce poţi. Uneori vei putea da mai mult, alteori vei putea da mai puţin. Cel mai important este să fii prezent şi să mergi mai departe.

Succesul nu apare peste noapte. Este suma tuturor lucrurilor pe care le faci pentru visul tău şi a tuturor momentelor în care alegi să mergi mai departe, atunci când îţi doreşti de fapt să renunţi.

Succesul este în primul rând cucerirea sinelui. Eşti dispus să plăteşti acest preţ?

Postarea anterioara: Postarea urmatoare:

Comments on this entry are closed.

 • Cristian
  August 28, 2014, 2:08 pm

  Imi place mult ce postezi si ma motiveaza tare. Pt ca nu am timp sa citesc atunci cand apar, dar ca sa nu le ratez am creat un folder denumit PASIUNEA in care am salvat aproape tot ce ai postat si alte motto-uri care ma inspira. Iata unul dintre ele `If your DREAMS don`t scare you, they are NOT BIG enough.

  Cu drag, Cristian

  • August 28, 2014, 3:00 pm

   Iti multumesc mult de tot, Cristian, si ma bucur ca articolele mele te inspira si te motiveaza :). Apreciez feedback-ul tau si iti doresc sa te apropii pe zi ce trece mai mult de visele tale pana ce le depasesti chiar si pe acelea care acum te sperie :).

 • August 28, 2014, 7:54 pm

  Imi place mult cum si ce scrii, bravo! Keep it up!

  • August 29, 2014, 8:29 am

   Mersi, Ioana :D. You too ;). Have fun in the UK.

 • August 28, 2014, 10:59 pm

  Felicitari!
  Este cel mai bun artiol al tau – simplu, coerent, la obiect, sincer, plin de emotie si care transmite!
  Te-ai maturizat – cel putin in scris…

  In final, as avea un sfat, aparent fara legatura cu subiectul: pretuieste ceea ce ai atunci cand ai! Mai tarziu, s-ar putea sa fie… prea tarziu!

  • August 29, 2014, 8:30 am

   Multumesc frumos, apreciez cuvintele si sfatul 🙂

   • September 2, 2014, 10:51 pm

    SI NU UITA ADVEVARUL ROSTIT MAI SUS: este decisiv să mergi mai departe, exact atunci când simţi că vrei să renunţi. Este una dintre cele mai importante trăsături de caracter pe care le poţi cultiva.