≡ Top Menu

Iti place ce citesti?

Atunci mă poţi ajuta să continui să îţi ofer informaţii de calitate făcând o donaţie.

Arhiva

Libris.ro
books-express.ro

Ce lovituri eşti dispus să încasezi?

Punch to the Face

Image by Ninja M.

Totul este relativ. A spus-o şi Einstein şi o putem remarca în fiecare aspect al vieţii noastre.

Când am mers pentru prima oară la sala de arte marţiale am înţeles un lucru. Dacă voiam să fac progrese şi să învăţ ceva trebuia să mă duc de fiecare dată, indiferent dacă aveam chef sau nu. Trebuia să accept ideea că urma să doară şi voi avea vânătăi destul de des. Şi trebuia să fiu împăcată cu febra musculară de a doua zi.

Devenisem conştientă că era nevoie să fac nişte sacrificii şi că urmau să existe şi câteva consecinţe neplăcute ale deciziei mele. Şi am fost împăcată cu ele.

Avansarea presupune efort, iar faptul că am perseverat a însemnat doar că am fost dispusă să accept acest efort. Am fost dispusă să încasez şi loviturile, nu doar să primesc centurile.

În căutarea perfecţiunii

Societatea şi cultura ne învaţă de mici să căutăm perfecţiunea – relaţia perfectă cu partenerul alături de care vom trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi, cariera perfectă care ne va aduce mulţi bani şi statut social (de preferat cu un titlu de manager pe undeva pe acolo), corpul perfect care arată ca în reclame – şi lista poate continua.

Dar ceea ce nu suntem învăţaţi este că totul are o parte bună şi una mai puţin bună. Iar fericirea noastră nu depinde numai de partea asupra căreia ne îndreptăm atenţia.

O relaţie de lungă durată nu presupune numai cine romantice sub lumina lunii şi flori dăruite, ci înseamnă să fii acolo, alături de partener în fiecare zi şi să treci prin lucrurile de rutină care pot deveni mai puţin romantice sau de-a dreptul plictisitoare.

O carieră de succes nu înseamnă doar bani şi privilegii, ci de multe ori discuţii neplăcute cu oameni, ore lungi lucrate la serviciu şi responsabilitatea unor decizii importante.

Un corp perfect înseamnă de multe ori abţinerea de la anumite alimente, impunerea unei discipline în ceea ce priveşte masa şi o rutină bine pusă la punct de exerciţii fizice.

Ne spunem că ne dorim anumite lucruri, dar nu ne gândim cu adevărat ce implicaţii au acestea. Fiecare obiectiv la care aspirăm are un preţ pe care trebuie să-l plătim. Iar acest preţ trebuie luat mereu în considerare în momentul în care luăm o decizie.

Da, poate ai mai puţină bătaie de cap dacă alegi relaţii de scurtă durată. Dar nu vei ajunge niciodată să cunoşti o persoană cu adevărat şi să te dezvolţi prin intermediul ei.

Da, vei avea mai puţin responsabilităţi ca şi subordonat, dar va trebui să suporţi rutina de zi cu zi.

Şi da, vei putea să mănânci ceea ce vrei şi cât vrei în momentul în care nu-ţi pasă de felul în care arăţi. Dar ulterior va trebui să suporţi respingerea celorlalţi şi poate chiar şi durerile unei boli fizice.

Toate lucrurile sunt relative. Fiecare decizie are consecinţele ei.

Dacă vrem să fim cu adevărat fericiţi şi să trăim autentic, este nevoie să ne asumăm aceste consecinţe dinainte de a lua decizia.

Eşti pregătit să treci prin iad?

Consecinţele pe care le suporţi mai uşor vor determina măsura în care vei avea succes. Eşecurile repetate sunt doar un rezultat al faptului că nu eşti dispus să îţi asumi şi partea întunecată a ceea ce ai ales.

Fiecare om are nivele de toleranţă diferite. Cheia se află în descoperirea nivelelor tale de toleranţă. Pentru că indiferent ce alegi, momente negative tot vor exista. Vei avea ocazia să treci prin rai şi prin iad. Ceea ce va determina dacă mergi mai departe este nivelul de toleranţă pe care îl ai pentru “iadul” pe care îl vei suporta.

A te gândi că nu există părţi negative presupune doar să te minţi iar şi iar. Te vei lovi inevitabil de consecinţe. Dar pe care eşti dispus să le accepţi?

Preferi să munceşti ore lungi la serviciu, în detrimentul relaţiilor şi al timpului personal, să iei decizii dificile, să ai discuţii neplăcute şi să porţi responsabilitatea oamenilor pe umeri sau să faci acelaşi lucru istovitor şi stresant zi de zi şi să vezi aceleaşi feţe plictisite?

Preferi să renunţi la alimentele tale preferate, să mănânci mese fade zilnic şi să te forţezi să-ţi mişti fundul la sală în fiecare zi sau să suporţi umilinţa şi boala fizică?

Aşa se pune problema.

Doar asumându-ţi partea urâtă vei ştii că ce ai ales este cu adevărat potrivit pentru tine şi vei aduna perseverenţa necesară să treci prin bune şi rele.

Tu ce lovituri eşti dispus să încasezi?

Postarea anterioara: Postarea urmatoare:

Comments on this entry are closed.