≡ Top Menu

Iti place ce citesti?

Atunci mă poţi ajuta să continui să îţi ofer informaţii de calitate făcând o donaţie.

Arhiva

Libris.ro
books-express.ro

Cea mai importantă întrebare la care va trebui să răspunzi vreodată

Apus. Sunset on the lake.

Pe mulţi dintre noi ne sperie perspectiva unui vis măreţ. Ne este teamă să îndrăznim să ne imaginăm că am putea realiza multe lucruri importante pentru noi şi pentru lume. Cel mai adesea ne desconsiderăm şi ne gândim că nu suntem capabili sau demni de acele vise măreţe.

Şi în momentul în care gândim asta, devenim cu adevărat nedemni de visul nostru.

Ne este teamă. Teamă de necunoscut, pentru că nu ştim exact cât de mult va dura până ne vom realiza visul. Nu ştim câte provocări va trebui să înfruntăm şi dacă vom reuşi să le înfruntăm. Nu ştim dacă vom ajunge vreodată să ne vedem acel vis cu ochii.

Şi dacă totul va fi un efort lung şi susţinut… în zadar? Dacă va trebui să privim totul cum se prăbuşeşte în faţa noastră şi să rămânem fără nimic?

E drept, nimeni nu îţi garantează succesul. Indiferent ce alegi să faci, există întotdeauna potenţialul de “eşec”. Însă “eşecul” pur şi simplu înseamnă că ajungi într-un alt loc faţă de cel pe care îl aveai în minte în momentul în care ai pornit la drum. Vei avea o altă destinaţie – care poate fi la fel de bună ca cea la care visai iniţial.

Însă chiar şi atunci când lucrurile se prăbuşesc, este greşit să presupui că vei rămâne fără nimic. Pentru că vei fi adunat lucruri cu mult mai preţioase decât premiul de la linia de sosire.

Vei fi adunat zâmbete, lacrimi, tresăriri, bucurii, fluturi în stomac, nopţi nedormite, aplauze, mulţumiri, critici şi motive pentru a te trezi a doua zi şi a o lua de la capăt. Vei fi adunat momente nepreţuite, experienţe unice şi senzaţia inegalabilă că trăieşti, că eşti viu şi că faci ceva cu adevărat important pentru tine.

Indiferent de rezultatul final şi de ceea ce vei obţine la sfârşit de drum în termeni materiali, călătoria este cea care contează şi care face diferenţa. Călătoria este cea care te formează, care îţi sculptează sufletul şi te transformă într-o persoană mai bună, mai autentică şi mai înţeleaptă.

La capătul drumului te vei afla doar tu cu tine, lipsit de orice altceva, în faţa celei mai mari întrebări la care va trebui să răspunzi vreodată – a meritat sau nu drumul până aici? Chiar dacă nu ai ajuns neapărat unde îţi doreai, eşti mulţumit de persoana care ai devenit şi de tot ce ai reuşit să laşi în urma ta?

Care este pentru tine călătoria care te-ar face să răspunzi cu un DA răsunător la întrebările de mai sus?

Image by Mihai Cretescu
Postarea anterioara: Postarea urmatoare:

Comments on this entry are closed.

 • Vio
  September 18, 2014, 10:07 pm

  Calatoria starea de echilibru, de pace interioara, de iubire neconditionata pentru tot ce ma inconjoara, spre spiritualitate si descoperirea divinitatii din mine si din toti ceilalti.

  Plin de profunzime si extrem de inspirational articolul tau – felicitari!

  • September 18, 2014, 10:41 pm

   Multumesc frumos, ma bucur mult ca ti-a placut articolul :D.

   Imi place ca ti-ai descris calatoria interioara, cea a sufletului. Inseamna ca e mai importanta pentru tine decat cea exterioara, care se manifesta in lumea fizica.

   Recunosc ca pe plan interior si eu aspir catre lucruri similare cu cele pe care le-ai enumerat mai sus. Dar daca o luam pas cu pas, vom ajunge intr-un final si acolo 🙂