≡ Top Menu

Iti place ce citesti?

Atunci mă poţi ajuta să continui să îţi ofer informaţii de calitate făcând o donaţie.

Arhiva

Libris.ro
books-express.ro

Cele mai bune 10 cărţi de vindecare fizică şi emoţională

Cele mai bune 10 carti de vindecare fizica si emotionala

Ţi s-a întâmplat vreodată să-ţi propui să realizezi ceva, să-ţi dai silinţa, dar să eşuezi – de mai multe ori chiar?

Poate ai vrut, spre exemplu, să slăbeşti. Sau să renunţi la o dependenţă. Sau să găseşti un partener potrivit şi să opreşti ciclul relaţiilor disfuncţionale.

Şi după câteva încercări fără succes ai ajuns la concluzia tristă că nu poţi şi ai renunţat, pentru a evita dezamăgirea unui nou eşec.

Oricât de mult vrem să ne schimbăm, nu o să reuşim până ce nu ne desprindem de trecut. Câtă vreme ducem cu noi un bagaj emoţional al tuturor experienţelor dureroase pe care le-am trăit, riscăm să repetăm scenarii vechi în contexte noi, să ne descurajăm şi să renunţăm cu totul la visurile noastre.

De multe ori acel bagaj emoţional ne poate provoca şi afecţiuni fizice. Prezenţa îndelungată a emoţiilor blocate în organism, duce la slăbirea acestuia şi astfel se instaurează diverse boli.

Dar vindecarea de emoţiile care ne sabotează schimbările pozitive şi creează disfuncţii în corpul nostru este simplă. Şi pentru că nu este de specialitatea mea să ofer sfaturi despre vindecare, am ales să fac un top al cărţilor care m-au ajutat cel mai mult în procesul propriu de vindecare emoţională.

Cărţile sunt atât despre vindecarea emoţională, cât şi cea fizică. De fapt, autorii explică cum cele două merg mână în mână. Vindecarea fizică este urmarea firească a vindecării emoţionale. Şi multe tehnici descrise în cărţile de mai jos ne pot ajuta să ne eliberăm de bagajul din trecut şi să începem o nouă viaţă.

Am inclus şi câteva cărţi care ajută mai mult la eliminarea convingerilor negative şi schimbarea perspectivei asupra condiţiilor vieţii. Sunt de părere că o transformare pozitivă autentică atât la nivel fizic, cât şi emoţional, nu poate avea loc fără o schimbare concomitentă a modului de gândire.

Toate cărţile sunt foarte practice, iar tehnicile prezentate pot fi aplicate imediat şi cu foarte mare succes.

Preferatele mele din lista de mai jos sunt Pune-ţi gândirea sub semnul întrebării – Byron Katie, Codul Emoţiilor – Dr. Bradley Nelson şi Călătoria– Brandon Bays, pentru că oferă tehnici pe care le folosesc frecvent, cu rezultate instante şi profund transformatoare.

Acestea fiind spuse, iată cele mai bune 10 cărţi de vindecare fizică şi emoţională pe care le-am citit:


 

1. Poţi să-ţi vindeci viaţa – Louise L. Hay

 

Poti sa-ti vindeci viata - Louise L. Hay“Poţi să-ţi vindeci viaţa”, cartea cea mai bine vândută din lume pe tema autovindecării, a transformat viaţa a milioane de oameni. Foarte mulţi cititori au declarat că această carte le-a modificat definitiv percepţia asupra rolului pe care îl joacă mintea asupra stării de sănătate a corpului fizic şi asupra bunăstării psihice.

În această lucrare inspirată, autoarea de renume mondial Louise L. Hay îşi prezintă viziunea profundă legată de relaţia care există între minte şi corp. Ea explorează constrângerile la care conduc gândurile şi ideile limitative şi ne ajută sa înţelegem astfel mai bine cauzele reale ale bolilor şi ale disconfortului.

Cartea conţine de asemenea un foarte util glosar al celor mai multor afecţiuni fizice şi a problemelor emoţionale care stau la baza lor, precum şi soluţii practice pentru a le vindeca.

Plin de idei şi de strategii care şi-au dovedit eficienţa pentru milioane de oameni din întreaga lume, acest ghid practic îţi va schimba in bine, pentru totdeauna, modul de a gândi.

Poţi comanda cartea aici
(beneficiezi de transport gratuit; datorită numărului mare de accesări pe site, link-ul se încarcă ceva mai încet)

 

2. Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înşine – Lise Bourbeau

 

Cele 5 rani care ne impiedica sa fim noi insine - Lise BourbeauŞtiai că fiecare dintre noi poartă cel puţin o mască? Şi că acea mască ne determină înfăţişarea – postura corpului, felul în care ne mişcăm şi inclusiv greutatea corporală?

Cele 5 măşti pe care le purtăm au la bază 5 răni trăite în copilărie. Aceste răni sunt: respingerea, abandonul, umilirea, trădarea şi nedreptatea.

Datorită unei descrieri foarte amănunțite a acestor răni şi a măștilor pe care le-am creat pentru a nu le vedea, simți si mai ales pentru a nu le recunoaște, vom reuşi să identificăm cauzele reale ale unei anumite probleme din viaţa noastră.

Această carte îţi va permite să întreprinzi demersul de vindecare corect, cel care va conduce spre rezultatul căutat: acela de a fi tu însuţi. În același timp vei descoperi forţele puternice înnăscute în fiecare dintre noi, care contribuie la împlinirea vieții fiecăruia.

Poţi comanda cartea aici
(beneficiezi de transport gratuit; datorită numărului mare de accesări pe site, link-ul se încarcă ceva mai încet)

 

3. Codul Emoţiilor – Dr. Bradley NelsonCodul Emotiilor - Dr. Bradley NelsonÎn cartea sa, “Codul Emoţiilor”, renumitul conferenţiar şi terapeut holistic dr. Bradley Nelson prezintă pe înţelesul tuturor modul de funcţionare a minţii subconştiente.

El explică maniera în care incidentele cu mare încărcătură emoţională din trecut ne pot afecta încă, din cauza “emoţiilor rămase captive”. Acestea sunt energii emoţionale care sălăşluiesc efectiv în corpul nostru.

Dr. Nelson explică limpede şi concis cum emoţiile captive pot crea durere, funcţionare defectuoasă, iar mai devreme sau mai târziu pot conduce la boală. În plus, ele pot avea un efect dramatic asupra modului nostru de a gândi, asupra alegerilor pe care le facem şi implicit asupra succesului nostru viitor.

Dar poate cea mai importantă descoperire pe care a făcut-o dr. Nelson este că emoţiile captive se pot aduna în jurul inimii, creând un “Zid” care ne împiedică să dăruim şi să primim liber iubire.

Codul emoţiilor este o modalitate simplă, dar eficientă, de a scăpa de acest bagaj inutil şi nedorit. Eliminarea emoţiilor captive conduce frecvent la dispariţia problemelor fizice, a autosabotajului şi a dificultăţilor recurente din cadrul relaţiilor.

Codul Emoţiilor este cea mai utilă carte de vindecare şi autovindecare pe care am citit-o până acum şi este cea pe care o recomand cu cea mai mare încredere.

M-a ajutat să-mi elimin propriile blocaje emoţionale şi am folosit metoda cu succes pentru a scăpa membri ai familiei de dureri puternice. A avut efecte remarcabile inclusiv asupra motanului meu agresiv, care a devenit vizibil mai calm şi blând şi a încetat să atace fără motiv.

Poţi comanda cartea aici
(beneficiezi de transport gratuit; datorită numărului mare de accesări pe site, link-ul se încarcă ceva mai încet)

 

4. Călătoria – Brandon Bays


Calatoria - Brandon BaysCartea prezintă călătoria de autovindecare a autoarei, care a reuşit prin metoda prezentată să se vindece fără medicamente sau intervenţii chirurgicale de o tumoare de mărimea unei mingi de baschet aflată în interiorul abdomenului său.

Metoda de eliberare emoţională prezentată de Brandon Bays în “Călătoria” se completează perfect cu cartea “Codul Emoţiilor”. “Codul Emoţiilor” oferă un remediu instant şi rapid pentru a elimina emoţiile nerezolvate captive şi efectele acestora, însă nu vindecă şi cauza care stă la baza lor. Astfel, dacă reapar factorii declanşatori, emoţiile se pot reinstaura.

“Călătoria” oferă exact ce lipseşte din cartea Dr. Bradley Nelson – o metodă pentru a vindeca emoţiile vechi şi a preveni reapariţia lor în contexte similare. Şi deşi în carte autoarea menţionează că metoda nu se poate practica decât cu partener, eu am aplicat-o cu succes şi singură.

“Călătoria” ne permite să ajungem direct la cauza ultimă a problemelor cu care ne-am confruntat vreme îndelungată, după care ne oferă instrumentele de care avem nevoie pentru a ne rezolva definitiv aceste probleme. Rezultatele sunt uluitor de profunde şi de durabile.

Durerile cronice pur şi simplu dispar. La fel şi anxietatea, depresia şi blocajele sexuale, mânia, durerea şi lipsa preţuirii de sine, dependenţele şi bolile de orice fel.

Poţi comanda cartea aici
(beneficiezi de transport gratuit; datorită numărului mare de accesări pe site, link-ul se încarcă ceva mai încet)

 

5. Atingerea cuantică – Richard Gordon


Atingerea Cuantica - Richard Gordon“Atingerea Cuantică” este o carte care ne învaţă diverse tehnici de amplificare a energiei pentru a realiza vindecări profunde.

Tehnica se poate folosi cu succes în accelerarea procesului de vindecare a oricărei boli. Munca propriu-zisă este atât de uşoara încât până şi copiii o pot practica cu uşurinţă. Şi totuşi, ea este atât de puternică încât este susţinută la ora actuală de medici, specialişti în acupunctură şi chiropracticieni.

Corpul uman ştie cum să se vindece singur. De aceea, tot ce trebuie să facă practicantul este să îşi transfere energia în zonele afectate de durere sau boală. Pentru milioane de oameni care suferă de dureri de spate sau de gât, aceasta s-ar putea dovedi cea mai rapidă, sigură şi eficientă metoda de tratament descoperită vreodată.

Am folosit cu succes metoda pentru a reduce durerile provocate de hernie de disc a bunicii mele şi pentru recăpătarea mobilităţii după operaţia ei. De asemenea o folosesc eficient în cazul durerilor de cap sau menstruale.

Cartea aceasta este foarte utilă şi pentru cei care vor pur şi simplu să se familiarizeze cu tehnici de manipulare a energiei lor. Practicarea exerciţiilor din această carte creşte foarte mult senzitivitatea energetică, iar mie acest lucru mi-a uşurat mult munca cu diverse tehnici, inclusiv cele din “Codul Emoţiilor” şi “Călătoria”.

Poţi comanda cartea aici
(beneficiezi de transport gratuit; datorită numărului mare de accesări pe site, link-ul se încarcă ceva mai încet)

 

6. Pune-ţi gândirea sub semnul întrebării şi schimbă lumea – Byron KatiePune-ti gandirea sub semnul intrebarii si schimba lumea - Byron KatieLucrarea lui Byron Katie mi-a schimbat fundamental modul în care privesc lumea şi m-a ajutat enorm în procesul de eliberare a emoţiilor captive şi a convingerilor limitative. Prin acest proces am reuşit să-mi îmbunătăţesc şi relaţiile cu cei din jur şi în special cu partenerul de viaţă.

Lucrarea este extrem de simplă. Constă din patru întrebări pe care le pui în situaţii conflictuale sau problematice, care te ajută să sapi prin iluzie şi să ajungi la adevăr. Iar rezultatul este uimitor.

“Citatele din această carte sunt doar nişte aduceri aminte. Adevărul este că tu eşti înţelepciunea pe care ai căutat-o dintotdeauna. Experienţa mea m-a făcut să înţeleg că toţi avem la fel de multă înţelepciune şi că nimeni nu are mai multă înţelepciune decât tine.

Poţi descoperi această înţelepciune, făcând Lucrarea. Este o metodă prin care poţi pătrunde în interiorul tău şi prin care poţi accesa oricând, înţelepciunea lăuntrică.

Dacă eşti de părere că ai o problemă, înseamnă că eşti derutat. Pătrunde în interior şi află ce este adevărat pentru tine: acesta este leacul, aceasta e libertatea. Este genul de libertate care îmi place mie.

Ceea ce găsesc minunat la Lucrare este că îţi permite să pătrunzi în interior şi să ai experienţa propriei libertăţi, să ai experienţa a ceea ce există deja în lăuntrul tău: înţelepciunea neschimbătoare, imuabilă, mereu răbdătoare, mereu prezentă.

Lucrarea îţi dă posibilitatea să ajungi acolo. Este ca şi când ai merge acasă. Nu ai nevoie de un învăţător. A cere înseamnă a primi – iar acum ştii ce să ceri.

Nu aştepta răspunsul nimănui şi să nu crezi un cuvânt din ceea ce îţi spun eu. Oferă-ţi propria înţelepciune. Tu eşti cel care îşi creează propria suferinţă şi tot tu îi poţi pune capăt. Este atât de simplu.” (Byron Katie)

Poţi comanda cartea aici
(beneficiezi de transport gratuit; datorită numărului mare de accesări pe site, link-ul se încarcă ceva mai încet)

 

7. Vindecarea spontană a credinţei – Gregg BradenVindecarea spontana a credintei - Gregg BradenAr fi posibil, oare, ca o schimbare în percepţia noastră – o mutaţie în credinţele noastre – să conţină secretul etern al vindecării, al păcii şi al realităţii însăşi? Noile descoperiri din fizică şi biologie sugerează faptul că suntem pe punctul de a afla răspunsul la această întrebare.

Un număr din ce în ce mai mare de dovezi ştiinţifice demonstrează că universul funcţionează ca un computer uriaş, bazat pe conştiinţă. La fel cum orice computer foloseşte un limbaj pentru a obţine rezultate, computerul conştiinţei universului foloseşte credinţa, pentru a-i “vorbi” substanţei din care este alcătuită lumea şi corpurile noastre.

Recunoscând faptul că totul – de la ADN, la succesul relaţiilor noastre şi la pacea în lume – se bazează pe ceea ce credem, observăm că modul în care gândim despre noi este mai important acum, decât oricând.

Ca să ne schimbăm credinţele restrictive care, în trecut, au condus la război, boală şi eşecuri în carieră şi relaţii, avem nevoie de un motiv pentru a privi lucrurile diferit. Pentru a-şi schimba credinţele, strămoşii noştri se foloseau de miracole. Astăzi ne folosim de ştiinţă.

Această carte îmbină în mod armonios ceea ce ştiau strămoşii noştri cu ceea ce descoperă astăzi ştiinţa, pentru a ne oferi calea către eliberarea de convingerile restrictive care ne-au ţinut pe loc.

Poţi comanda cartea aici
(beneficiezi de transport gratuit; datorită numărului mare de accesări pe site, link-ul se încarcă ceva mai încet)

 

8. Puterea – Rhonda ByrnePuterea - Rhonda ByrneRecunosc că sunt fana Rhondei Byrne, pentru că toate scrierile ei sunt pline de energie pozitivă, iar cartea “Puterea” este preferata mea. Cartea duce la un nou nivel învăţăturile din “Secretul” şi clarifică multe din lucrurile rămase neexplicate, aducând şi dovezi din lumea ştiinţifică.

Cartea în sine nu este despre vindecare, ci despre cum îţi poţi îmbunătăţi viaţa pe toate planurile – carieră, relaţii, finanţe, etc. Are însă un capitol dedicat exclusiv vindecării şi sănătăţii, în care explică cum pot fi aplicate principiile “Puterii” pentru a avea o sănătate perfectă.

“Această carte îţi prezintă cea mai mare putere din Univers – Puterea de a obţine tot ceea ce îţi doreşti.

Fără Putere, tu nu te-ai fi născut. Fără Putere, pe această planetă nu ar fi existat niciun om. Toate descoperirile, toate invenţiile şi întreaga creaţie a oamenilor au avut la origine Puterea. Sănătatea perfectă, relaţiile incredibil de armonioase, cariera pe care ai visat-o, viaţa trăită în fericire, banii de care ai nevoie pentru a deveni, pentru a face şi pentru a avea tot ceea ce îţi doreşti – toate aceste lucruri au la bază Puterea.

În cartea de faţă doresc să îţi arăt calea către o viaţă extraordinară. Sunt atâtea pe care trebuie să le ştii despre viaţă, şi toate sunt de bine. De fapt, sunt mai mult decât de bine. Sunt fenomenale!

Viaţa este mult mai uşoară decât îţi imaginezi, iar dacă vei înţelege cum funcţionează ea şi vei fi conştient de Puterea din interiorul tău, vei experimenta magia vieţii trăite la apogeu – şi astfel, viaţa ta va deveni uimitoare!
Iar acum, să dăm frâu liber magiei din viaţa ta.” (Rhonda Byrne)

Poţi comanda cartea aici
(beneficiezi de transport gratuit; datorită numărului mare de accesări pe site, link-ul se încarcă ceva mai încet)

 

9. Efectul umbrei – Deepak Chopra, Debbie Ford, Marianne WilliamsonEfectul umbrei - Deepak Chopra, Debbie Ford, Marianne WilliamsonUmbra există în fiecare dintre noi. Ea face parte integrantă din noi. Din păcate, noi ne petrecem o mare parte din viaţă fugind de ea. Departe de a fi atât de înspăimântătoare cum credem, latura noastră întunecată ne promite o viaţă mai bună şi mai împlinită.

Umbra noastră se manifestă în fiecare zi. Ea este motivul pentru care ne înfuriem atunci când un prieten apare la întâlnire cu zece minute mai târziu, pentru care ţipăm la părinţii sau la copiii noştri, chiar dacă aceştia nu au greşit cu nimic, şi pentru care ne sabotăm propriul succes în momentele cele mai nepotrivite cu putinţă.

Atât timp cât nu ne vom accepta natura dualistă, noi vom continua să ne rănim pe noi înşine şi pe cei dragi, dar şi să ne ignorăm potenţialul real.

Deepak Chopra, Debbie Ford şi Marianne Williamson – toţi autori ai unor bestselleruri din lista ziarului New York Times şi maeştri de recunoaştere internaţională – s-au reunit pentru a-şi împărtăşi cunoaşterea legată de cel mai important obstacol în calea fericirii noastre: umbra.

Fiecare din cei trei aduce lumină (în secţiunea din carte care le este consacrată) asupra acelor aspecte ale fiinţei noastre pe care le negăm, dar care ne controlează totuşi viaţa. Noi nu putem descoperi altfel darurile naturii noastre autentice decât prin acceptarea umbrei noastre.

Combinând înţelepciunea a trei experţi, cartea Efectul umbrei reprezintă un ghid practic şi profund care ne poate ajuta să descoperim darurile pe care le ascunde umbra noastră.

Cei trei autori ridică vălul sinelui nostru fals şi ne arată ce se ascunde în spatele acestuia, eliberându-ne astfel de trecut şi îndemnându-ne să ne continuăm călătoria către desăvârşire. Atunci când nu ne vom mai trăi viaţa pe jumătate, noi vom deveni capabili să ne îndeplinim visele şi să ne asumăm fericirea care reprezintă dreptul nostru prin naştere.

Poţi comanda cartea aici
(beneficiezi de transport gratuit; datorită numărului mare de accesări pe site, link-ul se încarcă ceva mai încet)

 

10. Recomandarea ta


Recomandările mele se încheie aici şi pentru a zecea carte din acest top voi lăsa deschisă zona de comentarii.

Dacă ai citit o carte de vindecare fizică sau emoţională care te-a ajutat foarte mult şi care merită menţionată, te rog să o treci în rubrica de comentarii de mai jos, iar eu o voi căuta şi voi adăuga un link de unde poate fi cumpărată online la un preţ accesibil.

Postarea anterioara: Postarea urmatoare:

Comments on this entry are closed.

 • Daniliuc Alina
  January 14, 2016, 2:12 pm

  Multumesc,e o zi speciala azi.

 • alina anisie
  January 15, 2016, 7:03 am

  Joe Dispensa-distruge-ţi gândurile nocive

 • Ada
  January 15, 2016, 2:06 pm

  Buna,

  Vreau sa iti multumesc pentru articolele tale, multe multe din ele vin cu niste idei faine de pus in practica.

  Cartea care a avut un impact deosebit asupra mea ëste “Sentimentele ingropate de vii nu pier niciodata “de Karol K. Truman.

  Merita inclusa in lista 🙂

  Cu drag,
  Ada

 • Tudosa
  January 15, 2016, 4:27 pm

  Cartile lui Alberto Villoldo,Don Miguel Ruiz,

  • March 3, 2016, 5:52 pm

   “Mafia Medicala” de Ghislaine Lanctot!Obligatorie,de introdus!La revedere!

 • badila laura
  March 4, 2016, 8:49 am

  Multumesc ptr recomandari, unele le-am citit.interesanta mi s-a parut Cele cinci limbaje ale iubirii Daniel Goleman.o zi buna!

  • March 4, 2016, 10:10 am

   Multumesc si eu pentru comentariu, Laura. Cred ca Gary Chapman a scris-o. Am auzit de ea si am facut testul online. Mi s-a parut foarte interesant 🙂

 • March 6, 2016, 4:31 pm

  Multumesc! In acest “Top 10” trebuie neaparat inclusa si “De ce nu ne vindecam si cum putem sa o facem?” de Dr.Caroline Myss. Este o carte exceptionala.

  • March 6, 2016, 4:47 pm

   Multumesc mult pentru sugestie, Liana. O sa o citesc si eu, pare foarte interesanta.

 • Georgeta
  May 19, 2016, 8:20 am

  Iti multumesc pentru aceste recomandari. Pe unele le-am citi, pe altele, le voi citi cu interes. Eu as mai adauga: Factorul de atractie de Joe Vitale sau chiar tot ce a scris acesta.

 • May 19, 2016, 12:26 pm

  Multumesc pt recomandari, imi este de folos Cele 5 rani. As recomanda Vindecarea arborelui genealogic- Dr Kenneth McAll si Secretul sufletului pereche -Arielle Ford care contine multe idei faine ce se pot aplica in diverse domenii nu doar gasirea sufletului pereche.

  • May 19, 2016, 1:05 pm

   Multumesc mult pentru recomandari, Dana.

 • nina
  June 12, 2016, 9:10 pm

  o carte care, pe mine m-a ajutat mult este “Echilibrul emotional” cu autor: dr Roy Martina. O recomand cu multa caldura. Toate cele bune!