crossroads

Uneori suntem nevoiti sa luam decizii importante. Trebuie sa alegem intre doua sau mai multe optiuni si nu stim care ar fi mai potrivita pentru noi. Suntem pusi in situatia de a face sau a nu face un lucru anume, de a decide intre doua activitati, doua directii si, de ce nu, doua persoane.

Si nu de putine ori stam si ne macinam ore, zile sau chiar saptamani in sir, incercand sa descoperim directia care ar rezona cu cine suntem noi cu adevarat. Sunt sigura ca stii la ce ma refer si ca ti s-a intamplat de multe ori.

Si eu aveam obiceiul de a cantari bine de tot deciziile mele. Eram experta in a despica firul in patru si in unele cazuri, cand credeam ca aveam de luat o decizie importanta, nu-mi dadeam pace zile in sir.

Pana cand mi-am dat seama ca nu conteaza atat de mult ce alegeri facem. Poate in prima instanta avem impresia ca vor duce la un rezultat diferit. Dar daca privim lucrurile din perspectiva, ne vom da seama ca deciziile sunt irelevante.

Orice am alege, vor fi momente bune si momente dificile. Nu exista cale care sa ne garanteze fericirea. Nu exista un drum bun si unul rau.

Totul se rezuma la un singur lucru – cine vom deveni noi, daca luam respectiva decizie.

Atat. Aceasta este cea mai importanta intrebare pe care ar trebui sa ne-o punem. Cine vom deveni daca vom continua sa facem ceea ce am facut pana acum? Si ce fel de persoana vom fi daca o luam intr-o directie cu totul noua?

Este singurul lucru care conteaza cu adevarat.

Iar ceea ce determina cine devenim este felul in care ne parcurgem calea. Atitudinea pe care o avem fata de lucrurile pe care le facem ne schimba rezultatele. Drumul este mai putin important. Cine ajungi sa fii la final si felul in care ai calatorit, impactul pe care l-ai lasat in vietile altora si pasiunea cu care te-ai daruit lucrurilor pe care le-ai facut sunt elementele care fac diferenta.

Asa ca te invit sa te gandesti incotro de duce calea ta.

Te ajuta sa fii din ce in ce mai autentic, mai liber si mai “tu” sau te ingradeste si te obliga sa te transformi in ceva ce nu esti? Te face sa fii mai puternic, te provoaca sa iesi din zona de confort si sa te dezvolti sau te blocheaza unde esti? Te determina sa fii cea mai buna versiune cu putinta a ta sau te indeparteaza de valorile tale?

Alege calea care te duce  catre tine. Calea care reprezinta adevarul tau. Calea care te provoaca sa fii mai puternic si calea care iti pastreaza integritatea. Nu alege calea usoara. Nu va aduce niciodata recompense prea mari. Alege calea care te ajuta sa cresti si sa te aliniezi cu esenta fiintei tale.