Exista ceva mai presus de pasiune. Acel lucru este maiestria. Maiestria este un nivel superior, la care ajungem daca ne luam pasiunea si incepem sa investim timp si energie in ea. Maiestria este ceea ce admiram la ceilalti.

Toti oamenii realizati, care au lasat in urma lucruri marete, au ajuns sa fie experti in domeniul lor. Au capatat un nivel al maiestriei, prin munca lor si au devenit capabili sa-si impartaseasca darul cu restul lumii.

Maiestrie poti capata in absolut orice domeniu. Exista o singura conditie – sa repeti acel lucru de foarte multe ori. La un moment dat – după 10.000 de ore de munca (conform unui studiu efectuat de psih. Anders Ericsson) – lucrurile se vor lega si abilitatile tale vor trece la urmatorul nivel. Odata ajuns acolo, poti transforma lumea.

De aceea in Ghidul Pasiunii am pus foarte mult accent pe a face ceva zilnic in directia pasiunii tale. Acele 10.000 te pot inspaimanta in prima instanta. Se pot transforma in 15 ani, daca alegi sa te ocupi de pasiunea ta doar 1-2 ore pe zi. Sau pot insemna putin peste 3 ani, daca muncesti cu norma intreagă la ele.

Devii ceea ce faci în marea parte a timpului. Intrebarea este daca iti place ceea ce devii acum. Daca directia in care iti investesti cea mai multa energie te reprezinta. Daca esti dispus sa sacrifici timpul pe care l-ai putea folosi pentru a te specializa in ceea ce-ti doresti, facand ceva cu totul diferit.

Zilele trec oricum pe langa tine. Nu astepta momentul in care te vei intreba – dar unde a disparut tot timpul pe care il aveam?

Investeste ACUM prima ora in pasiunea ta. Vor mai ramane doar 9.999. Pana la urma vei ajunge unde ti-ai propus. Ia-o pas cu pas.