≡ Top Menu

Iti place ce citesti?

Atunci mă poţi ajuta să continui să îţi ofer informaţii de calitate făcând o donaţie.

Arhiva

Libris.ro
books-express.ro

Cum poţi obţine mai mult din ceea ce-ţi doreşti

De fiecare dată când găsesc un ban pe stradă mă opresc şi îl ridic. Chiar şi atunci când este atât de neînsemnat precum o monedă de 1 ban. Şi după ce îl ridic îmi acord un moment să mulţumesc pentru darurile din viaţa mea.

Aş putea să-l las pe jos, aşa cum fac mulţi oameni care consideră că nu merită să se deranjeze pentru un bănuţ. Dar nu o fac pentru că am învăţat că atitudinea faţă de lucrurile mici este cea care face toată diferenţa în viaţă.

În plus, se reflectă în relaţia cu lucrurile mari.

cum obtii mai mult din ceea ce-ti doresti

Cu fiecare aspect din viaţa noastră ne aflăm într-o relaţie. Acea relaţie poate fi funcţională sau poate fi disfuncţională sau se poate situa undeva în zona gri dintre iubire şi ură.

Iar calitatea acelei relaţii depinde în cea mai mare măsură de lucrurile mărunte pe care le facem sau nu le facem. Aşa cum este şi într-o relaţie de cuplu.

Lucrurile mari sau importante nu sunt decât o acumulare de lucruri foarte mărunte făcute în timp.

Relaţiile reuşite nu sunt decât suma tuturor lucrurilor mici pe care am ales să le facem pentru “partener” de-a lungul timpului. Este valabil atât în relaţiile romantice, cât şi în cele cu diferitele planuri ale vieţii noastre – bani, muncă, familie, sănătate, timp personal, etc.

Orice relaţie trebuie întreţinută pentru a putea supravieţui. Şi este întreţinută de toate lucrurile pe care alegem să le facem – sau să nu le facem.

Diferenţa constă în lucrurile mici


Sau mai bine zis, în atitudinea faţă de lucrurile mici.

Ştii de ce majoritatea oamenilor care câştigă la loto îşi pierd toţi banii în decursul a doi ani? Pentru că au o atitudine greşită asupra banilor. Şi pentru că acea atitudine greşită creează o relaţie disfuncţională cu banii.

Cei care sunt obişnuiţi să cheltuiască ultimii bănuţi şi să aştepte cu buzunarele goale următorul salariu vor cheltui nechibzuit şi sume mari de bani.

Totul se rezumă la atitudine. Şi poţi recunoaşte foarte uşor dacă atitudinea pe care o ai te ajută, privind felul în care te porţi cu lucrurile mărunte din viaţa ta şi importanţa pe care le-o dai.

Practic, dacă nu poţi să te descurci cu lucruri mici, viaţa nu îţi va dărui lucruri mai mari din aceeaşi categorie. Pentru că nu ştii cum să le faci faţă cu succes.

Dacă vrei să obţii progrese mari, începe să lucrezi la atitudinea ta faţă de aspectele mici şi aparent neînsemnate.

Ce înseamnă asta mai exact?


Înseamnă să începi prin a fi mai atent la comportamentul tău actual. Şi să faci câte un lucru conştient, zi de zi, pentru a îmbunătăţi relaţia cu planul respectiv al vieţii tale.

Orice gest contează. Orice acţiune întreprinsă azi, indiferent cât de lipsită de însemnătate pare a fi, va avea un efect mâine.

Vrei mai mulţi bani? Începe prin a-i aprecia pe cei pe care îi ai. Acordă-le atenţie zilnic. Fii conştient de câţi bani ai şi de cum îi cheltuieşti. Dacă banii tăi ar fi o persoană, cum s-ar simţi trataţi? Sunt neglijaţi? Sunt abuzaţi? Cum te-ai purta diferit cu ei dacă banii ar fi cea mai importantă persoană din viaţa ta?

Vrei un job mai bun? Începe prin a te îndrăgosti de jobul pe care îl ai acum. Chiar şi dacă nu ai un job, focusează-te pe activităţile zilnice. Execută fiecare sarcină cu implicare 100% şi fă mereu o muncă de calitate indiferent dacă creezi un tabel în Excel, consiliezi un client sau îţi faci patul.

Vrei mai mult respect din partea celorlalţi? Începe prin a te respecta pe tine. Alege să faci lucruri care îţi cresc stima de sine. Acordă-ţi atenţia pe care o meriţi. Stai departe de lucruri şi persoane care nu îţi fac bine.

Şi noi oportunităţi vor apărea.

Inerţia creează oportunităţi. Dacă vrei să ţi se deschidă uşile într-o anumită direcţie, începe să faci lucruri mărunte care să pună în mişcare inerţia de care ai nevoie.

Apreciază ceea ce ai acum pentru a primi mai mult


Mai mult decât orice ne dorim lucruri intangibile. Chiar şi prin obţinerea de lucruri tangibile ne îndeplinim de fapt diverse nevoi.

Vrei mai multă siguranţă? Apreciază siguranţa pe care o ai acum. Şi oferă mai multă siguranţă celor din preajma ta – deopotrivă fizică şi emoţională.

Vrei mai multă varietate? Bucură-te de cea pe care o ai acum. Şi caută moduri în care poţi crea mai multă varietate în viaţa ta.

La fel şi cu entuziasmul. Dacă vrei mai mult entuziasm, entuziasmează-te de ceea ce ai deja. Găseşte lucruri care să te entuziasmeze în viaţa de zi cu zi. Oferă entuziasm altor persoane.

Rezumă-te la lucruri mici. Un zâmbet, un cuvânt cald, un bănuţ.

Când vei învăţa să le apreciezi pe acestea, nu vor întârzia să apară nici cele mari.

Tu ce relaţie din viaţa ta ai nevoie să îmbunătăţeşti şi care sunt lucrurile mici pe care le poţi face de acum?

Postarea anterioara: Postarea urmatoare:

Comments on this entry are closed.

 • Gabella
  April 14, 2016, 11:50 am

  Buna,

  imi place mult articolul despre “Cum sa te iubesti neconditionat”.

  E greu la inceput sa inveti sa te iubesti, dar accept provocarea ta pentur binele meu suprem si o sa tot pun intrebarea asta: “Ce ar face cineva care se iubeşte necondiţionat acum?”

  O sa te tin la curent cu ceea ce experimentez…

  De oriunde ai porni, există mereu o perspectivă mai largă, mai înaltă, şi nu trebuie să ai complexe din cauza locului de unde vii. Ai aceleaşi şanse de a fi fericit şi împlinit ca şi ceilalţi, dar fiecare are drumul sau de parcurs, de la originea sa până la ceea ce îl poate împlini complet. Oricât de idealistă ar parea viziunea ta, mergi înainte, pas cu pas, ca să o aduci la realitate.

  O zi faina!

  Gabella

  • April 14, 2016, 12:36 pm

   Asa e Gabella, e greu la inceput, dar dupa cum ai spus si tu, daca mergi inainte pas cu pas ajungi sa iti realizezi viziunea. Iti multumesc mult 🙂