≡ Top Menu

Iti place ce citesti?

Atunci mă poţi ajuta să continui să îţi ofer informaţii de calitate făcând o donaţie.

Arhiva

Libris.ro
books-express.ro

Cum sa fii mereu autentic

autenticitate

A fi autentic este una dintre cele mai mari provocari pe care le intampinam in viata. Si totodata, daca acceptam provocarea si urmam calea autenticitatii, reusim sa fim mai fericiti ca niciodata.

Citesc frecvent articole in care suntem incurajati sa spunem “nu” mai des si sa ramanem fermi pe pozitii. Sa nu ne umplem farfuria cu mai mult decat putem duce.

Adevarul e ca nu vei fi mereu mai fericit spunand “nu”. In ciuda popularitatii acestei teorii, nu e asa. Un “nu” va atrage intotdeauna un alt “nu”.

Eu sustin calea de mijloc. E important sa spui “nu” atunci cand simti ca nu mai poti duce si pur si simplu vrei sa fii lasat in pace. Pe de alta parte, noi oamenii putem duce mult mai mult decat ne credem in stare. E posibil ca acel lucru care te doboara acum, sa fie fix ceea ce ai nevoie pentru a deveni mai puternic. Daca ii spui “nu”, vei rata ocazia de a invata lectia.

Nu exista o regula pentru cand trebuie sa spui “nu” si cand trebuie sa spui “da”.

Mereu vei avea solicitari din partea altor oameni. La fel cum si tu le vei solicita lor atentia si energia. Cheia este sa mentii un echilibru intre timpul pe care il dedici altora si cel pe care ti-l dedici tie.

Daca faci zilnic cate ceva pentru tine, ceva cu adevarat important, atunci vei putea sa daruiesti. Trebuie mai intai sa ai, pentru a putea da. Incepe-ti ziua prin a-ti face tie insuti un dar, imediat ce te trezesti. Fa ceva important, ceva numai si numai pentru tine. Si apoi vei avea de unde sa le dai si altora.

Incepem sa spunem “nu” cand nu mai avem ce oferi. Cand suntem epuizati de resurse. Cand am daruit mai mult decat am avut. Poate ca atunci e momentul sa spunem tot “da”, insa noua insine.

Din prea mult “nu” spus noua se nasc conflictul, durerea si stresul. Din prea mult “nu” spus altora apar singuratatea si apatia. Haideti sa incepem sa spunem “da”. Sa incepem prin a ne spune “da” noua. Si sa le spunem “da” si altora, daruindu-le din ceea ce avem deja.

Autenticitatea inseamna sa fii capabil sa recunosti ce e mai important pentru tine acum, mai presus de starea si pe care o ai si de valorile impuse de altii. A fi autentic inseamna sa-ti descoperi si sa-ti recunosti propriile valori si sa le spui “da” mereu, indiferent de chef sau de parerea celor din jur.

Autenticitatea inseamna sa spui “da”. Si sa stii cui sa spui “da” si cand sa spui “da”.

Aminteste-ti de ce spui “da”. Si aminteste-ti ca mereu cand spui “da”, indiferent cui, il spui tot pentru tine. Nu faci nimic pentru altii. Tot ce faci, faci pentru tine.

Postarea anterioara: Postarea urmatoare:

Comments on this entry are closed.