≡ Top Menu

Iti place ce citesti?

Atunci mă poţi ajuta să continui să îţi ofer informaţii de calitate făcând o donaţie.

Arhiva

Libris.ro
books-express.ro

Cum ştii că a venit vremea să-ţi urmezi visul

Hidden in a back room in Bunce Hall, Rowan University.

De câte ori nu ţi-ai promis că după ce vei lucra mai mulţi ani şi vei strânge suficienţi bani, te vei putea ocupa de ceea ce-ţi doreşti cu adevărat?

Şi ce s-a ales de promisiunea ta? Ţi-ai onorat-o? Ai fost o persoană de cuvânt? Sau încă nu a trecut numărul necesar de ani?

Poate vrei să mergi la sigur şi te gândeşti că mai bine mai aduni ceva bani sau experienţă în plus, înainte să faci mutarea cea mare. În definitiv, nu poţi să rişti să-ţi pierzi jobul sau banii agonisiţi cu sudoarea frunţii.

Şi cine îţi garantează că după ce vor mai fi trecut încă nişte ani, te vei apuca într-adevăr de treabă? Dacă nu ai fost de cuvânt prima dată, de unde ştii că vei fi şi a doua? Sau a treia?

Recunoaşte, ţi-e frică!

Habar n-ai dacă o sa-ţi iasă planurile şi aştepţi o confirmare divină a faptului că o vei lua pe calea cea bună.

Nu te simţi încă pregătit să începi. Dar ghici ce, nu te vei simţi niciodată pregătit.

Nu va veni niciodată ziua în care planetele se vor alinia, contul tău va avea suficienţi bani, vei fi adunat suficiente zile de muncă, vei fi ajuns într-un punct al carierei tale în care vei putea să pleci cu uşurinţă şi te vei trezi de dimineaţă cu un zâmbet larg pe buze, zicând “Da, astăzi este ziua în care voi renunţa la absolut tot, pentru a mă apuca de ceea ce-mi doresc cu adevărat.”

Nu se va întâmpla niciodată aşa. Cu cât stai mai mult unde eşti, cu atât îţi va fi mai greu să pleci, pentru că te vei identifica cu acel stil de viaţă. Orice schimbare pe care o vei face va fi doar de suprafaţă şi te va menţine în acelaşi sistem. Vei face pur şi simplu acelaşi lucru sub o formă uşor diferită.

Oricât te-ai pregăti şi oricâte lucruri ai bifa înainte de a te apuca de treabă, nu vei reuşi niciodată să te simţi pregătit. Niciodată. Tot timpul îţi va mai scăpa câte ceva.

Cu toţii căutăm certitudini şi vrem să ştim că lucrurile vor ieşi bine şi că nu vom regreta ulterior decizia noastră. Nimeni nu îţi poate promite că tot ce faci va fi un succes fulminant. Poate vei obţine ceea ce defineşti tu ca fiind succes sau poate nu.

Dar un lucru este sigur. La capăt de drum nu vei regreta niciodată ceea ce ai făcut. Vei regreta ceea ce NU ai avut curajul să faci. Vei regreta că nu ai început mai devreme. Vei regreta că ai tot aşteptat să te simţi pregătit, iar acea zi nu a venit niciodată. Şi vei regreta că nu ai îndrăznit să începi fără să te simţi pregătit.

Vei regreta că nu ai ales calea care te-ar fi făcut să te simţi viu şi să faci ceva cu adevărat important pentru tine.

Cel mai bun moment de a începe e ACUM. Acum, înainte să fii pregătit.

Acum, când îţi transpiră palmele şi îţi tremură picioarele gândindu-te la visul tău.
Acum, când ceva în tine s-a mişcat citind acest articol şi ştii că ai regreta profund dacă ai continua să trăieşti la fel pentru tot restul vieţii tale.
Acum, când ştii că dacă închizi această pagină de net, te vei întoarce la rutina ta obişnuită şi nimic nu se va fi schimbat.

Acum, căci este singura certitudine pe care o ai şi este singurul moment pe care îl poţi folosi. Fă primul pas, indiferent cât de mic este.

Şi lasă un comentariu, spunând exact care este acel pas mic pe care alegi să-l faci – chiar dacă nu te simţi încă pregătit.

Image by Jason Howie
Postarea anterioara: Postarea urmatoare:

Comments on this entry are closed.

 • Gabriela Gevelegean
  November 6, 2014, 9:59 am

  Foarte adevarat ! Aspectul asta l-am observat si eu de curand, cand am luat hotararea sa schimb ceva in viata mea. Totul a pornit de la simplul gand, dar gandul a fost puternic. Apoi toate au venit parca de la sine. Si iata, lucrurile au inceput sa se schimbe. Sunt de acord cu tine, mai degraba regreti ce n-ai facut decat ce ai facut, pana la urma.Viata este scurta, deci trebuie traita.

  • November 6, 2014, 11:48 am

   Asa e, Gabriela, multumesc mult. Si te felicit pentru curajul de a-ti urma gandul si de a schimba lucrurile in bine 🙂

 • November 7, 2014, 10:48 am

  am ajuns intr-un punct al vietii mele cand am decis sa nu mai fac planuri,sa nu mai am asteptari,sa i-au lucrurile din viata mea exact asa cum vin,fara a le mai judeca,interpreta..e greu sa traiesti in prezent visand la un maine mai bun..pentru ca s-ar putea ca acel sa nu simt ca e cel visat..ne dorim ce credem ca lipseste din viata noastra pentru a fi fericiti,apoi cand avem acel ceva ne intrebam oare de ce nu santem multumiti..apoi incepem sa ne dorim altceva sau mai rau sa ne dorim acei ani in care eram fericiti..dar bineinteles ca nu realizam ca eram fericiti..asa ca oricat de ar fi prezentul trebuie sa invatam sa traim in prezent pentru ca va deveni azi…

  • November 8, 2014, 7:47 am

   Asa e, Mihaiela, daca nu stim sa apreciem ceea ce avem acum, nu vom putea fi fericiti nici cand ni se vor “indeplini visele”. A trai in prezent si a sti sa te bucuri de ceea ai acum este o arta :). E bine ca lucrezi la asta.

   Din experienta mea insa, este bine sa ai si ceva spre care sa te indrepti – un vis care sa te faca sa te dai jos din pat in fiecare dimineata :). Si arta consta tocmai in a echilibra eforturile pe care le depui pentru a te indrepta spre visul tau cu obiceiul de a aprecia si a te bucura de ceea ce ai acum. Am si scris la un moment dat un articol aici pe tema asta.

   Mult succes in continuare 🙂