≡ Top Menu

Iti place ce citesti?

Atunci mă poţi ajuta să continui să îţi ofer informaţii de calitate făcând o donaţie.

Arhiva

Libris.ro
books-express.ro

Dacă nu ţi-ai găsit încă pasiunea, iată ce ai de făcut

Ghidul Pasiunii

Dacă ai citit Ghidul Pasiunii, ai reflectat asupra celor trei elemente cheie şi ai făcut exerciţiile sugerate, însă nu ai ajuns la nicio concluzie în ceea ce priveşte pasiunea ta, atunci omiţi un lucru.

Pasiunea – asemenea ţie – evoluează. Dacă îţi doreşti să găseşti acel lucru pe care îl vei face de acum până la adânci bătrâneţi, atunci vei fi dezamăgit. Pentru că foarte rar există aşa ceva.

Câtă vreme tu evoluezi – lucru care este firesc – va evolua şi pasiunea ta. Este posibil ca în timp să îţi găseşti altă pasiune sau chiar să se producă o fuziune a pasiunilor tale.

Asta înseamnă că nu poţi avea doar o singură pasiune?

Nu. Pasiunea poate fi asemănată cu o clădire. Are o fundaţie şi mai multe etaje şi este construită în timp. Dacă te concentrezi numai asupra etajelor, uiţi de fundaţie. Iar dacă eşti preocupat doar de fundaţie, clădirea nu se va mai înălţa.

De obicei suntem încurajaţi să ne specializăm doar într-un singur domeniu şi să devenim experţi în acea nişă. Este o abordare eficientă, însă uneori vom simţi nevoia de mai mult şi vom vrea să ne dezvoltăm şi în alte direcţii.

Şi atunci cum poţi să-ţi construieşti pasiunea?

Urmându-ţi curiozitatea.

Orice te face curios şi te îndeamnă să cercetezi şi să înveţi este un indicator al pasiunii tale. Chiar dacă nu ştii deocamdată ce poţi face cu acele cunoştinţe. Dacă îţi urmezi curiozitatea vei ajunge să dai de pasiunea ta.

Uneori calea către pasiunea ta nu este directă, ci te poate duce la experienţe care nu sunt neapărat înrudite. De asemenea te poate îndepărta de domenii care au fost de mare interes pentru tine la un moment dat.

Cheia unei vieţi trăite cu pasiune este urmarea curiozităţii, indiferent în ce direcţie te poartă.

Curiozitatea este una din trăsăturile de bază ale oamenilor care ating constant performanţe maxime. Curiozitatea este ceea ce îi împinge să dorească mai mult şi să aspire către mai mult.

Este foarte uşor să mergi în direcţia curiozităţii, pentru că nu trebuie să depui niciun efort. Curiozitatea aproape că te trage înspre ea. Tot ce trebuie să faci este să te laşi purtat de val şi să accepţi direcţia în care te trage.

Iar în timp îţi vei construi pasiunea.

Postarea anterioara: Postarea urmatoare:

Comments on this entry are closed.

  • October 15, 2016, 10:57 pm

    Dar daca ai facut toate astea si inca nu ai aflat care este pasiunea ta,  atunci este timpul sa iti construiesti o pasiune.