Recunostinta este cea mai puternica forta din univers. Are capacitatea de a transforma orice relatie din viata ta. Si cand folosesc cuvantul “relatie” nu ma refer strict la relatiile interpersonale. Ma refer la conexiunile pe care le faci cu tot ce te inconjoara.

Recunostinta transforma orice lucru cu care intri in contact – pentru ca recunostinta te transforma pe tine.

Recunostinta iti schimba starea emotionala. Nu poti fi recunoscator si suparat in acelasi timp. Daca alegi sa transcenzi starile negative si sa fii recunoscator in mod constient, te vei simti bine si vei accesa o multime de resurse interioare.

Starile pe care le ai iti dicteaza comportamentul si deciziile. O stare buna te va ajuta sa iei decizii bune. Sa fim sinceri – cu totii am ajuns cel putin o data sa regretam ceva ce am facut sau am spus cand nu eram “in apele noastre”.

Recunostinta iti schimba punctul de vedere. Te ajuta sa te concentrezi asupra lucrurilor pe care le ai. Iti da putere. Si asta iti modifica atitudinea.

Cand esti recunoscator, treci de la “nu am” la “am”.

De la “nu pot” la “am invatat ceva”.

De la “de ce eu?” la “multumesc ca am trecut cu bine si peste asta”.

Dupa cum am explicat si in Ghidul Pasiunii, atitudinea este cea care determina rezultatele.

Practicarea recunostintei va atrage tot mai multe ocazii de a fi recunoscator. Daca reusesti sa apreciezi ceea ce ai acum, viata va avea grija sa iti dea tot mai multe lucruri pe care sa le apreciezi si de acum inainte.

Schimbarea incepe in interiorul tau. Tu esti cel care trebuie sa faca primul pas. Incepe chiar acum prin a spune “multumesc” tuturor darurilor pe care ti le-a facut si ti le face viata.