If suffering brings wisdom, I would wish to be less wise

Pe vremea când am terminat liceul şi m-am văzut admisă la facultate eram plină de speranţă. Ştiam că a venit timpul să încep o nouă etapă din viaţa mea şi priveam cu entuziasm anii ce urmau să vină.

Pentru mine facultatea urma să însemne eliberare.

Eliberare de părerile şi definiţiile celor din jur. Eliberare de imaginea învechită cu care mă asociau ceilalţi şi care de mult nu mai corespundea cu cine eram. Eliberare de multe etichete care îmi fuseseră ataşate şi care nu mă caracterizau. Şi eliberarea dintr-un mediu neplăcut în care am stat timp de 4 ani.

Mă simţeam ca un şarpe care îşi lepăda pielea veche, pentru a lăsa să se vadă sinele adevărat şi strălucitor.

Simţeam în fiecare celulă a corpului meu că urma să am o experienţă transformatoare şi extraordinară.

Şi cei 3 ani de facultate au fost într-adevăr cei mai frumoşi din viaţa mea.

Sunt sigură că indiferent ce facultate aş fi urmat şi indiferent în ce mediu aş fi ajuns, experienţa mea ar fi fost la fel de frumoasă. Pentru că experienţa urmează de fiecare dată intenţia.

A fost intenţia mea să fac anii de facultate cei mai frumoşi şi să compensez pentru tot ce mi-a lipsit în liceu. Iar experienţa mea a reflectat întocmai această intenţie.

Experienţele pe care le ai nu sunt niciodată întâmplătoare. Ele vor fi întotdeauna pe măsura intenţiilor tale. Intenţiile sunt cele care îţi dictează acţiunile şi atitudinea. Pentru orice experienţă îţi setezi o intenţie, chiar şi când o faci inconştient.

Poate că intenţia ta pentru astăzi va fi să treacă ziua cât mai uşor şi să ajungi acasă. Şi să ai o săptămână calmă în aşteptarea weekendului. Iar experienţa ta va fi probabil una în care vei fi doar pe jumătate prezent şi cu gândul în altă parte, fără să participi prea mult la realitatea curentă – sau la viaţă.

Însă dacă intenţia ta este să ai parte de o experienţă stimulantă, dinamică şi distractivă, din care să înveţi şi să te dezvolţi cât mai mult, vei avea o cu totul altă atitudine şi ziua ta va decurge complet diferit.

De multe ori uităm cât de puternică poate fi o simplă intenţie şi cum ne poate transforma viaţa. Nu trebuie să aştepţi un eveniment anume pentru a te putea bucura de tot ce ai. Poţi intenţiona să ai o experienţă minunată zi de zi.

Primele gânduri pe care le ai devin intenţia ta pentru ziua respectivă şi dau tonul întregii experienţe. Alege să devii conştient de acele gânduri şi intenţii şi să îţi construieşti ziua după cum îţi doreşti cu adevărat.

Spune-ţi intenţia din toată inima şi cu toată convingerea. Doar dacă reuşeşti să o simţi şi să o crezi îţi va transforma viaţa, pentru că experienţa pe care o ai este pur şi simplu o oglindire a convingerilor tale.

Tu ce intenţie ai pentru astăzi? Dar pentru restul vieţii tale?

Image by Vishal Sharma