False Color View of Mercury

Image by NASA Goddard Space Flight Center via Flickr Creative Commons

Iniţial aveam un alt articol pregătit pentru astăzi. Dar în ultima clipă am decis să amân publicarea sa şi să lansez o provocare nouă.

De ceva vreme planeta mercur este retrogradă. Este un fenomen care se petrece de vreo trei ori pe an şi ţine cam trei săptămâni.

Nu obişnuiam să acord vreo importanţă prea mare acestui fenomen astrologic. Până acum vreo doi ani când am remarcat faptul că oamenii devin puţin mai confuzi în aceste perioade. Probabil astfel se explică şi de ce m-am răzgândit să public articolul iniţial.

În acelaşi timp însă, devin şi mai introspectivi.

Mercur retrograd este un moment perfect pentru a ne gândi la viaţa noastră şi a evalua ce am făcut până acum şi ce ne dorim să facem în continuare. Nu este propice pentru a acţiona, ci pur şi simplu pentru a stărui asupra direcţiei în care am mers până acum şi a felului în care a evoluat viaţa noastră.

Acum avem puterea de a scoate la lumină ceea ce am ţinut ascuns.

Acele vise îngropate, care ne vizitează nostalgic din când în când. Acele lucruri importante pe care le-am tot evitat. Acele dorinţe apăsătoare pe care le-am tot lăsat deoparte.

Acum a venit momentul să le revizităm şi să le ascultăm. Să le luăm în considerare şi să ţinem cont de ce au să ne spună – despre noi, despre viaţa noastră şi despre ce avem nevoie să facem.

Mercur retrograd ne poate scoate la lumină ce am ţinut ascuns în întuneric. Trebuie doar să ne dăm voie să ne liniştim, să ascultăm şi să simţim.

Provocarea mea pentru tine este să profiţi de aceste zile ca să revizuieşti ceea ce este cu adevărat important pentru tine. Şi dacă deciziile pe care le iei frecvent se aliniază cu aceste valori.

Ceea ce faci reflectă cu adevărat cine eşti şi cine îţi doreşti să fii?

Calea pe care o urmezi este cea autentică, cea pe care ai ales-o tu?

Ce simţi că trebuie să schimbi la viaţa ta?

Şi mai ales – care este acel vis, bine ţinut ascuns, la care nu îndrăzneşti să te uiţi de teamă să nu simţi chemarea către el? Acel vis care ştii că te-ar învălui şi te-ar atrage în mod inexplicabil? Acel vis pe care nu vrei să-l arăţi lumii, pentru că este atât de fragil şi preţios, încât nu ai putea suporta să nu fie recunoscut de ceilalţi?

Te invit să îndrăzneşti să-l priveşti şi să-l scrii pe o bucată de hârtie – în cât mai mult detaliu.

Apoi revizitează-l – măcar o dată pe săptămână – şi stăruieşte puţin asupra lui. Şi fii deschis către şanse şi oportunităţi noi.