≡ Top Menu

Iti place ce citesti?

Atunci mă poţi ajuta să continui să îţi ofer informaţii de calitate făcând o donaţie.

Arhiva

Libris.ro
books-express.ro

Pentru a reuşi în ce-ţi doreşti, ai nevoie de asta

Determination & Perseverance quotes and sayings

O mare prejudecată legată de succes este faptul că acesta apare ca o oportunitate măreaţă. Nimic mai greşit.

Succesul este rezultatul unei munci îndelungate. La fel ca şi creativitatea. Ideile nu vin peste noapte, chiar dacă uneori se întâmplă să te trezeşti cu o idee genială. Dar ea nu este niciodată o simplă întâmplare.

Acea idee care vine peste noapte este rodul orelor lungi de muncă şi a efortului consistent. Ceea ce te face să reuşeşti este munca susţinută. Chiar şi creativitatea este un rezultat al muncii susţinute. Până să ajungi la etapa în care poţi fi creativ, trebuie să-ţi însuşeşti bazele. Trebuie să construieşti fundamentul. Iar asta se întâmplă prin muncă repetată.

Toţi marii compozitori a trebuit mai întâi să înveţe să cânte la un instrument. A trebuit să studieze teorie muzicală. Şi abia după ce au ajuns să-şi stăpânească instrumentul au fost capabili să creeze propriile lor opere. Abia după lungi ore, zile, luni şi ani de exerciţiu au putut să se trezească într-o dimineaţă şi să strige “AHA, asta e”.

Ideea lor a rezultat din toată munca depusă ani de-lungul. Toate acele ore aparent monotone şi neimportante şi-au spus cuvântul. Succesul nu apare peste noapte. Creativitatea nu răsare din neant. Ambele sunt rodul muncii susţinute, al repetiţiei şi al tuturor acelor paşi ce par a fi fără importanţă.

Întrebarea pe care ţi-o voi pune acum este – tu pentru ce munceşti? Tu în ce direcţie îţi îndrepţi eforturile?

Este pentru a susţine o cauză a ta, pentru a reuşi să creezi ceva cu adevărat important pentru tine? Sau este pentru scopurile altcuiva, posibil chiar cineva care nici măcar nu te cunoaşte?

Nu-ţi irosi orele, zilele, lunile şi anii pentru a deveni un maestru în ceva ce nu este foarte valoros pentru tine. Alege să creezi pentru sufletul tău şi să-ţi cultivi pasiunea.

Image by BK
Postarea anterioara: Postarea urmatoare:

Comments on this entry are closed.

  • September 4, 2014, 1:34 am

    Trebuie sa recunosc faptul ca ai o maturitate in gandire demna de invidiat pentru varsta ta frageda! Sunt sigura ca vei ajunge departe, acolo unde iti doresti, si unde meriti de fapt. Te admir si te felicit pentru acest site si repet ca ar fi maaaaaaaare pacat sa nu aduni cat mai curand tot ce ai scris aici pana acum intr-o carte pe care sa o propui unor edituri de profil!
    Eu te sustin din tot sufletul!!!

    • September 4, 2014, 4:38 pm

      Multumesc frumos <3. Cu siguranta ca la un moment dat voi face si acest pas. De fapt de aceea s-a nascut acest blog. Mai intai a aparut ideea cartii 🙂