≡ Top Menu

Iti place ce citesti?

Atunci mă poţi ajuta să continui să îţi ofer informaţii de calitate făcând o donaţie.

Arhiva

Libris.ro
books-express.ro

Pierde-te!

Lost!

Image by Brent Danley

Tu – ca şi multe alte persoane – ai avut la un moment dat nişte vise. Visai ce-ţi doreşti să faci când vei fi mare, visai tot felul de lucruri menite să-ţi aducă fericirea şi visai cum poţi transforma lumea într-un loc mai bun.

Şi la un moment dat acele vise au încetat. Poate că te-ai gândit că sunt aiureli. Poate că ai încercat să faci ceva, dar te-ai descurajat. Sau poate că te-ai lovit de acel mare obstacol care stă în calea tuturor.

Te-ai lovit de tine.

Şi în acel moment nu ai mai ştiut ce să faci.

Pentru că dacă vrei să-ţi urmezi visul, trebuie să renunţi la tine. Nu trebuie nicidecum să te neglijezi sau să uiţi de tine, dar trebuie să te lepezi de imaginea pe care ai construit-o despre tine. Trebuie să renunţi la tot ceea ce ştiai că eşti şi că poţi face. Trebuie să laşi deoparte ideile despre cum ar trebui să arate viaţa ta, gândurile care îţi tot pun piedică şi rolurile care nu-ţi aparţin. Trebuie să te pierzi.

Tu, cel de acum, eşti cel mai mare obstacol în calea devenirii tale, aşa cum poţi şi eşti menit să fii.

Pentru că acum tu crezi că ai o siguranţă. Şi dacă alegi să-ţi urmezi chemarea inimii, este posibil să pierzi acea siguranţă, să pierzi toate lucrurile de care te-ai ataşat – inclusiv identitatea. Dacă nu vei mai fi cel de acum, atunci cine vei fi? Este o perspectivă care sperie la început, însă este mult mai bine să ajungi să-ţi pui această întrebare decât să trăieşti cu o identitate care nu este şi nu a fost niciodată a ta.

Cel mai simplu mod în care poţi fi fericit este să te dai la o parte din calea ta. Să nu-ţi mai pui piedică. Să nu-ţi mai sabotezi cele mai bune intenţii din faşă.

Lasă viaţa să curgă prin tine. Dă voie esenţei tale să se exprime aşa cum simte nevoia. Unde crezi că ajungi dacă îţi tot stăvileşti intuiţia şi continui să alimentezi iluzia în care te-a băgat societatea? Pe cine crezi că mulţumeşti dacă alegi să minţi în permanenţă despre cine eşti cu adevărat?

Ai în tine tot ce-ţi trebuie pentru a duce o viaţă cât se poate de minunată. Şi nu-ţi trebuie nimic altceva. Trebuie doar să-ţi iei inima în dinţi şi să asculţi chemarea ta lăuntrică. Este acolo, chiar dacă ai învăţat să o reduci la tăcere. Este acolo, aşteptând să o aduci la lumină şi să o exprimi.

Dar îţi va cere să laşi deoparte tot ce ştii despre tine şi să păşeşti în necunoscut. Nu este cazul să te temi – va fi acolo, cu tine, în permanenţă şi te va ghida în direcţia în care este necesar s-o apuci. Trebuie doar să-i dai voie şi să-ţi dai voie să faci şi să fii ceea ce caută să se exprime prin tine.

Unii o numesc intuiţie. Este energia creatoare care aşteaptă răbdătoare să o asculţi şi să porneşti la drum. Tu eşti singurul care îi stă în cale.

Ce-ar fi dacă măcar o dată te-ai da la o parte şi ai renunţa la control, la aşteptări, la respingere, la distragere şi la toate celelalte lucruri pe care le faci menite să-ţi inhibe Adevărul? Ce-ar fi dacă o dată i-ai da voie esenţei tale să iasă la suprafaţă? Ar fi cu siguranţă o privelişte încântătoare. Ce-ar fi să ne încânţi cu acea privelişte astăzi?

Postarea anterioara: Postarea urmatoare:

Comments on this entry are closed.