Provocarea de luni: Acţionează ca un lider

Se spune că primul pas către schimbare este conştientizarea. Până ce un comportament nu este observat şi adus în lumină, nimic nu se schimbă.

De ce?

Din simplul motiv că acel comportament nu există pentru tine, atâta timp cât nu îl vezi – sau refuzi să-l vezi.

Dar după ce ai reuşit să te surprinzi o dată sau de două ori şi să-ţi dai seama că faci ceva ce te deranjează, eşti într-o postură mult mai puternică, de unde poţi alege un răspuns pe care ţi-l doreşti.

Simpla observare îţi dă putere. Pentru că aduce la lumină ceea ce până atunci a fost ascuns. După ce aduci ceva la lumină, ai puterea să schimbi acel lucru.

De multe ori se întâmplă să ne dorim să facem anumite lucruri, dar să ne simţim blocaţi. Nu putem să le facem din cauză că ne este frică. Şi această frică ne determină să ratăm multe oportunităţi.

Atunci ce-i de făcut?

Poţi evident să lucrezi pe deblocarea fricii şi să faci introspecţie, terapie şi multe alte chestii. Dar eu îţi ofer o abordare mult mai simplă.

Eu te invit să te gândeşti la o persoană pe care o admiri mult de tot şi să te întrebi ce ar face ea dacă ar fi în locul tău acum? Cum ar reacţiona? Ce ar spune? Şi apoi să faci exact ca ea.

Nu trebuie să aştepţi până îţi rezolvi problemele ca să fii extraordinar. Poţi pur şi simplu să te întrebi ce ar face o persoană extraordinară în locul tău – şi apoi, fără niciun fel de ezitare, să-ţi imaginezi că eşti acea persoană şi să faci acelaşi lucru.

Provocarea mea pentru tine săptămâna aceasta este ca de fiecare dată când eşti pus într-o situaţie dificilă sau inconfortabilă, să faci o mică pauză şi să te gândeşti la cineva care s-ar descurca fără probleme în papucii tăi şi să faci exact ce ar face persoana respectivă.

Excelenţa este o serie de obiceiuri, după cum am mai spus. Dacă alegi să adopţi acele obiceiuri, vei deveni şi tu excelent.

Te invit să experimentezi această abordare şi să laşi un comentariu despre experienţa ta în rubrica de mai jos.