In fiecare luni voi posta o provocare sau tema de gandire pentru saptamana care urmeaza.

Este un exercitiu pe care te invit sa-l parcurgi alaturi de mine si de cititorii comunitatii saptamana de saptamana, urmand ca la sfarsit sa ne impartasim rezultatele in sectiunea de comentarii.

Provocarea este accesibila si totodata te va scoate din zona de confort si te va obliga sa reactionezi diferit in situatii familiare. Tema de gandire te va determina sa privesti lucrurile cunoscute dintr-o alta perspectiva.

Impreuna vom explora si ne vom dezvolta.

Saptamana aceasta te invit sa numeri darurile pe care le primesti de la viata.

In fiecare dimineata, imediat dupa ce te trezesti, fa o lista (in scris sau in gand) cu 10 lucruri din viata ta, pe care le apreciezi foarte mult si pentru care esti foarte recunoscator.

Cu siguranta poti gasi 10.

Daca nu iti vin idei, arunca o privire in jurul tau. Poti fi recunoscator pentru acoperisul pe care il ai deasupra capului, pentru ca te protejeaza de vremea rea. Poti aprecia patul in care dormi si casa in care locuiesti (sa stii ca nu toata lumea are parte de asa ceva).

Poti sa fii recunoscator pentru sanatatea ta, pentru oamenii care te inconjoara, pentru bunurile tale, pentru realizarile tale, pentru cariera ta, pentru vremea de afara – poti gasi nenumarate exemple, trebuie doar sa-ti extinzi putin imaginatia.

Apoi, pe parcursul zilei, de fiecare data cand simti ca lucrurile nu merg asa cum iti doresti si ceva te supara, aminteste-ti de acele 10 lucruri si reia lista. Pentru a amplifica efectul, gandeste-te si la motivul pentru care le apreciezi.

Nu va fi mereu usor sa iti opresti tirada gandurilor negative. Tocmai de aceea este o provocare 🙂 . Te invit sa-ti schimbi perspectiva asupra lucrurilor si automat ti se va schimba si starea sufleteasca.

Iar noaptea, inainte de a adormi, gandeste-te la cel mai bun lucru care ti s-a intamplat pe parcursul zilei si fii recunoscator pentru el.

Prea des ni se intampla sa uitam ca avem parte de atatea lucruri bune in viata noastra. Cadem in capcana comparatiei si ajungem sa fim nerecunoscatori, cand de fapt exista o multime de motive pentru care putem sa multumim vietii.

Asa ca pentru o saptamana te provoc sa numeri toate darurile pe care le ai deja si sa uiti de ce-ti lipseste.

Te invit sa lasi un comentariu in sectiunea de mai jos si sa ne spui cate lucruri minunate ti s-au intamplat 🙂