≡ Top Menu

Iti place ce citesti?

Atunci mă poţi ajuta să continui să îţi ofer informaţii de calitate făcând o donaţie.

Arhiva

Libris.ro
books-express.ro

Provocarea de luni: Atinge-ţi potenţialul maxim

Provocarea de luni: Atinge-ţi potenţialul maxim

Multă vreme am fost preocupată de potenţialul uman şi de felurile în care poate fi maximizat. Îmi doream să-mi ating potenţialul maxim şi să-i ajut şi pe alţii să-şi atingă potenţialul maxim.

Dar la un moment dat am stat să mă întreb – ce este până la urmă acest potenţial maxim?

Este cât poţi să realizezi în materie de carieră?
Este cât de rapid te poţi dezvolta?
Este cât de multe cunoştinţe poţi să acumulezi?
Este cât de des poţi să aplici ceea ce ştii?
Este cât de multă libertate de acţiune ai?

Am crezut că este toate acestea şi mai mult. Însă mi-am dat seama că mă înşelam.

Potenţialul tău maxim nu este niciodată în afara ta. Şi nu are nicio legătură cu realizările, titlurile sau achiziţiile tale.

Potenţialul tău maxim este întotdeauna aici şi acum. Este cât poţi să dai din tine în această clipă. Este cât de prezent poţi fi. Este cât de bine faci ceea ce faci acum.

Maximizarea potenţialului este determinată întotdeauna de cât de mult din tine investeşti în acest moment.

Nu îţi atingi potenţialul maxim decât dacă eşti complet atent şi focusat pe ceea ce ai de făcut acum şi dai tot ceea ce este mai bun din tine. Indiferent dacă asta presupune să speli vasele, să-ţi faci patul, să-ţi mângâi animalul de casă sau să ţii o prezentare.

Potenţialul maxim poate fi atins doar când eşti capabil să vezi unicitatea fiecărei clipe şi să o trăieşti cu aceeaşi curiozitate ca prima oară şi cu aceeaşi intensitate ca ultima oară.

Săptămâna aceasta te invit să îţi atingi potenţialul maxim. Te invit să execuţi fiecare lucru ca şi cum l-ai face pentru prima şi ultima dată. Asta include atât lucruri simple, precum mersul la serviciu, privitul unui răsărit de soare şi pregătirea cinei, cât şi lucruri complexe, cum este o discuţie cu o persoană importantă sau o sarcină urgentă la serviciu.


Apoi te invit să-mi laşi un comentariu cu experienţa ta. În ce arie a vieţii tale simţi că poţi să-ţi maximizezi potenţialul?

Postarea anterioara: Postarea urmatoare:

Comments on this entry are closed.