≡ Top Menu

Iti place ce citesti?

Atunci mă poţi ajuta să continui să îţi ofer informaţii de calitate făcând o donaţie.

Arhiva

Libris.ro
books-express.ro

Provocarea de luni: Ce-ai învăţat astăzi?

Provocarea de luni: Ce-ai învăţat astăzi?

Când eram mai mică îmi plăcea să cred că pe zi ce trece devenim tot mai înţelepţi. Îmi plăcea să mă trezesc dimineaţa plină de speranţa unei noi şanse. Şi în nicio dimineaţă nu mă simţeam la fel ca în cea anterioară, pentru că în fiecare dimineaţă eram o persoană nouă. Eram mai înţeleaptă ca înainte.

La un moment dat am uitat să mă mai simt înţeleaptă. Cred că am lăsat problemele cotidiene să-mi acapareze senzaţia de speranţă nouă. Iar zilele au început să arate la fel şi eu am început să fiu aceeaşi de la o zi la alta.

Până de curând, când mi-am amintit ce ştiam când eram mai mică. Mi-am amintit că fiecare zi aduce o nouă provocare cu ea, menită să ne facă mai înţelepţi. Mi-am amintit că doar recunoscând şi înţelegând provocarea pot deveni mai înţeleaptă.

Şi mi-am amintit că merită să mă trezesc în fiecare dimineaţă plină de entuziasm – pentru că în fiecare dimineaţă sunt o persoană diferită. În fiecare dimineaţă mi se oferă o nouă şansă de a-mi înfrunta provocările. Şi în fiecare dimineaţă ştiu că provocarea va fi diferită, pentru că dispun de mai multe resurse ca în ziua anterioară. În fiecare dimineaţă mă pot folosi de lecţia învăţată în ziua precedentă pentru a face faţă provocărilor zilei ce urmează.

Aşadar, săptămâna aceasta te invit să devii puţin reflexiv şi să te gândeşti în fiecare seară, înainte de culcare, ce lecţie centrală ai învăţat în ziua care tocmai s-a scurs – pe lângă lucrul pentru care eşti cel mai recunoscător.

 

Gândeşte-te ce tip de provocări ai avut. E foarte posibil să fi fost provocări cotidiene, cu care te-ai întâlnit şi în zilele anterioare. Dar fă un pas adiţional şi gândeşte-te cum ai reacţionat la ele şi ce rezultate ţi-a adus acel mod de a acţiona.

Te satisfac rezultatele obţinute, îţi place cum ai făcut faţă provocărilor?

Dacă da, atunci aceea este lecţia ta. Dacă nu, atunci tot aceea este lecţia ta. Vei şti că pe viitor poţi reacţiona similar în acest gen de situaţii – sau, din contră, vei învăţa că trebuie să-ţi schimbi abordarea. O nouă zi îţi va aduce o nouă şansă de a-ţi schimba atitudinea şi rezultatele.

Tu ce ai învăţat astăzi?

Postarea anterioara: Postarea urmatoare:

Comments on this entry are closed.

  • September 4, 2014, 12:33 am

    Draga mea, exac asa am fost invatata la un curs de weekend pe tema NMG: sa tin un jurnal cu evenimentele de peste zi – cum le-am facut fata si, judecand post-factum, la rece, ce as schimba la modul meu de reacie/actiune in fiecare dinre situatii.
    Iti multumesc, pentru reamintirea acestor lucruri extrem de importante si te sfatuiesc, la randul meu, sa le urmezi si tu! Asadar, ce ai face diferit maine, in aceleasi situatii, cum ai reactiona la provocari similare, astfel incat sa te simti fericita si implinita?

    Si, exact asa cum spui: “O nouă zi îţi va aduce o nouă şansă de a-ţi schimba atitudinea şi rezultatele.”

    GOOD LUCK & DON`T WORRY, BE HAPPY!!!