≡ Top Menu

Iti place ce citesti?

Atunci mă poţi ajuta să continui să îţi ofer informaţii de calitate făcând o donaţie.

Arhiva

Libris.ro
books-express.ro

Cel mai bun mod de a-ţi începe ziua

Start

Image by Jake and Lindsay Sherbert via Creative Commons on Flickr

Tu cum îţi începi dimineţile?

Te trezeşti brusc, speriat de alarma deşteptătorului şi cauţi să apeşi pe “snooze”, ca să mai răpeşti încă 10 minute de somn?

Şi apoi, după ce sună alarma a  treia oară, te ridici brusc din pat şi te pregăteşti în grabă, ca să ajungi la serviciu la timp?

Se ştie clar că dimineţile dau tonul zilei. Şi dacă dimineaţa ta decurge de aşa natură încât te alarmează, fii sigur că şi restul zilei tale va fi destul de alarmant şi stresant.

Sau din contră, poate îţi permiţi să dormi cât vrei şi te trezeşti în jurul prânzului. Apoi toată ziua va fi cam “leneşă” şi nu te vei urni să faci prea multe.

Felul în care îţi începi dimineaţa este important, pentru că îţi determină marea parte din dialogul interior pe care îl vei avea pe parcursul zilei. Dacă pleci în grabă de acasă, vei fi stresat să ajungi în timp util. Vei avea gânduri stresante. Şi cel mai probabil, te vei programa pentru o zi stresantă.

Provocarea de săptămâna aceasta va consta în a-ţi surprinde şi schimba dialogul interior pe care îl ai la prima oră a zilei. Primul gând conştient pe care te invit să-l ai este “Astăzi este o zi minunată, în care mi se întâmplă numai lucruri minunate”.


Repetă acest gând de câteva ori şi observă cum te simţi – cum ţi se schimbă postura corpului şi cum începi să te relaxezi.

Poţi să foloseşti şi alte afirmaţii pozitive de acest gen, dacă găseşti altele care poate rezonează mai bine cu tine. Singura mea recomandare este să formulezi afirmaţiile la timpul prezent.

Dacă eşti îndrăzneţ, poţi adăuga şi alte câteva afirmaţii, de genul:
“Sunt entuziasmat/ă să încep o nouă zi, plină de evenimente grozave.”
“Sunt pregătit/ă să fac faţă cu brio şi cu un zâmbet oricărei provocări.”

Dacă eşti creativ, te invit să laşi nişte exemple de afirmaţii proprii pe care le vei folosi săptămâna aceasta, în rubrica de comentarii de mai jos.

De asemenea, te invit să ne spui cum ţi s-a schimbat ziua în bine şi ce evenimente minunate şi-au făcut loc în viaţa ta. Lasă un comentariu mai jos şi dă articolul mai departe tuturor celor care sunt pe fugă dimineaţa 🙂

Postarea anterioara: Postarea urmatoare:

Comments on this entry are closed.

 • Lylly
  September 8, 2014, 11:17 am

  Chiar daca serviciul pe care il desfasor, are domiciliul acasa, asta nu inseamna ca ma scol mai tarziu decat altii. Ba din contra, nu am nevoie de ceas ca sa ma scol,nu sunt stresata din punctul asta de vedere,dar la sapte deja imi beau cafeluta. Nu ca mai tarziu nu s-ar putea, dar asa mi-a intrat in reflex.Daca esti un om ordonat, ca lucrezi undeva, ca lucrezi acasa, viata este pentru tine aproape la fel!Cei care sunt sculati dimineata de ceas,cu siguranta noaptea practica “sporturi extreme” si uita ca a doua zi trebuie sa fie apti de munca!Nu sunt de condamnat, fiecare traieste cum simte, dar sper ca vor da si randament la servici!
  Dupa ce imi beau cafeluta imi spun afirmatiile :in infinitatea vietii mele, totul e perfect integral si desavarsit/ viata ma iubeste, ma binecivanteaza si ma ajuta sa prosper/ ma iubesc asa cum sunt/ ma iert si ii iert pe toti ceilalti din jurul meu, etc.(nu sunt afirmatii proprii, ci sunt ale scriitoarei Louise Hay).
  Asa procedez eu, in fiecare zi. Va urez o zi de luni, plina de intelepciune si noroc!

  • September 8, 2014, 11:23 am

   Minunat, Lylly, iti multumesc mult pentru cuvintele tale pline de inspiratie :).
   Sa ai parte de o saptamana cat mai frumoasa.