Happiness

Image by Moyan Brenn

Cea mai mare cauză a nefericirii este respingerea a ceea ce avem. A fi fericiţi nu presupune să avem tot ce ne dorim, ci să ne dorim tot ce avem.

În momentul în care nu ne dorim ceea ce avem, respingem viaţa. Respingem prezentul şi suntem incapabili să vedem frumuseţea şi să acceptăm “darurile” care ne sunt oferite.

Atunci când respingem momentele pe care le considerăm neplăcute, frustrante sau dureroase, ajungem să ne închidem şi faţă de momentele care ni s-ar părea plăcute şi care ne-ar aduce mai multă bucurie. Nu putem să le avem pe unele fără celelalte, aşa cum ziua nu poate exista fără noapte.

Când alegem să ne închidem şi să refuzăm ceea ce ne oferă viaţa – indiferent sub ce formă ne este oferit – respingem viaţa cu totul, atât cu bune, cât şi cu rele. Ne obişnuim să fugim de momentul prezent şi să evadăm undeva într-o poveste. Ne spunem că totul ar fi mai frumos şi mai simplu dacă lucrurile ar sta altfel.

Nicio clipă nu va fi identică cu alta. Viaţa nu se repetă. Fiecare moment este diferit. Şi fiecare moment are frumuseţea lui aparte.

Săptămâna aceasta te provoc să te deschizi în faţa vieţii. Să o accepţi aşa cum îţi este oferită. Să te avânţi cu totul. Să devii curios şi să te deschizi la toate tipurile de experienţe.


Te provoc să priveşti viaţa ca pe un experiment – un experiment în care, asemenea unui copil, te uiţi la lucruri cu ochi inocenţi. Un experiment în care atunci când simţi că lucrurile capătă o turnură pe care nu ţi-o doreşti, îţi spui că vrei să vezi cum e viaţa din acel nou punct de vedere.

Nu vei fi întotdeauna pe val. Din când în când poţi cădea. De ce să nu te bucuri de noua perspectivă? Şi ce dacă eşti jos? Viaţa îţi oferă şansa de a privi lucrurile din altă lumină şi de a trece prin noi experienţe.

Fii curios atunci când cazi. Experimentează! Ai şansa unică de a te bucura de o serie nouă de experienţe, care nu îţi sunt disponibile atunci când eşti în top. Altfel, vei eşua în a te bucura de viaţă chiar şi atunci când ai tot ce-ţi doreşti. Viaţa va trece pe lângă tine, iar tu vei rămâne blocat în frustrare.

Te invit să fii curios şi deschis la orice îţi oferă viaţa. Apoi lasă un comentariu cu transformările pe care le-ai observat petrecându-se.