Detoxifică-ţi viata

De săptămâna aceasta a început oficial primăvara. Odată cu echinocţiul de primăvară, care a avut loc pe 20 martie, am trecut din punct de vedere astronomic în acest nou sezon.

Şi ce moment mai bun ca să ieşim din “bârlogul” nostru după o lungă “hibernare spirituală”?

Iarna ne-a oferit un prilej minunat de reculegere şi de reflecţie asupra vieţii noastre. Iar acum este momentul să trecem la acţiune.

Deşi anul nou calendaristic începe în mijlocul iernii, în trecut acesta se sărbătorea pe 20 sau 21 martie, adică odată cu echinocţiul de primăvară. Acesta este momentul în care energia pământului din emisfera nordică se intensifică şi automat facem şi noi parte din această schimbare.

Nu degeaba se vorbeşte despre “curăţenia de primăvară”. Acum avem ocazia să renunţăm la toate lucrurile toxice din viaţa noastră, care ne-au ţinut pe loc şi ne-au blocat evoluţia. Acum este momentul să începem plini de entuziasm şi cu poftă de viaţă.

Primăvara este perioada creaţiei şi a expansiunii. Tocmai de aceea, dacă ce ţi-ai propus de anul nou nu a fost încă fructificat, poţi relua cu o nouă atitudine. Mai mult decât atât, acum ai şi energia necesară să începi orice proiect nou la care te-ai gândit în ultima vreme.

Primăvara îţi cere să ieşi din zona de confort şi să ataci. Să preiei iniţiativa şi frâiele vieţii tale. Să nu te mai laşi tras înapoi de ceea ce nu îţi este benefic.

De aceea în săptămâna care vine te provoc să faci puţină “curăţenie” în viaţa ta. Aruncă o privire pe ce ţi-ai propus de anul nou. Şi apoi aruncă tot ce nu te mai susţine, tot ce s-a învechit şi nu mai rezonează cu persoana care ai devenit – inclusiv convingeri limitative, obiceiuri, activităţi şi poate chiar relaţii care te ţin pe loc.


Şi porneşte cu entuziasm şi energie în această etapă plină de potenţial a vieţii tale.
Tu la ce lucruri toxice din viaţa ta vei renunţa începând de săptămâna aceasta?