Moving on

Image by Susanne Nilsson via Creative Commons on Flickr

Vin vremuri în viaţa noastră când este timpul să mergem mai departe. Capitole se închid, etape se termină, iar noi suntem nevoiţi să o luăm de la capăt.

Uneori schimbările pot părea înfricoşătoare. Suntem obişnuiţi cu ceea ce avem deja. Ştim la ce să ne aşteptăm. Ne sunt familiare condiţiile. Plecarea poate părea grea şi dureroasă.

Dar uneori este timpul să lăsăm în urmă ce avem acum şi să o apucăm pe un drum nou.

Săptămâna aceasta te invit să reflectezi puţin asupra vieţii tale. Care sunt capitolele pe care ţi-e teamă să le închizi? De ce lucruri te agăţi din obişnuinţă sau pentru că nu ştii ce altceva ai putea să faci?

Unde îţi strigă inima că este vremea să mergi mai departe? Şi de ce ţi-e teamă să o asculţi?

Crezi că pierzi siguranţa actuală? Dar ce este mai grav – să îţi pierzi siguranţa sau să te pierzi pe tine?

Cum ştii că a venit vremea să laşi în urmă ce ai acum? Simplu.

Nu este o decizie impulsivă. Nu este vocea furiei care îţi spune că nu mai suporţi situaţia. Nu. Este ceva mai silenţios.

Este o voce surdă care îţi vorbeşte când o asculţi. Este mereu pe fundal, deghizată într-o tristeţe, poate, sau o durere lină. Este un sentiment care nu îţi dă pace. Şi ştii că dacă ai asculta de el, te-ai simţi eliberat.

Săptămâna aceasta te invit să aduni curajul să priveşti sincer în interior şi să-ţi regăseşti vocea inimii. Ascult-o. Ce spune? A venit vremea să mergi mai departe?