≡ Top Menu

Iti place ce citesti?

Atunci mă poţi ajuta să continui să îţi ofer informaţii de calitate făcând o donaţie.

Arhiva

Libris.ro
books-express.ro

Provocarea de luni: Fii cu un pas înainte

Provocarea de luni: Fii cu un pas înainte

Ştii zicala aceea “Cine se scoală de dimineaţă, departe ajunge”? Este cât se poate de adevărată. Însă nu se referă exclusiv la trezitul de dimineaţă.

Există oameni de succes care sunt păsări de noapte. Dar atât ei, cât şi cei care se trezesc dimineaţa devreme au un lucru în comun – sunt cu un pas înaintea celorlalţi.

A fi cu un pas înaintea celorlalţi înseamnă a te pregăti cât mai temeinic din timp. Înseamnă a cunoaşte foarte bine ceea ce vrei să realizezi şi ceea ce-ţi trebuie pentru a realiza acel lucru. A fi cu un pas înainte presupune claritate şi rezoluţie.

Atunci când reuşeşti să determini cu exactitate ce-ţi doreşti, eşti deja cu un pas în faţa majorităţii. Atunci când ştii şi ce-ţi trebuie pentru a-ţi atinge obiectivul dorit, ai căpătat un demaraj cert. Cei mai mulţi oameni trăiesc de pe o zi pe alta, orientându-se în funcţie de cum “bate vântul”, fără a avea o direcţie clară. Elita însă ştie ce este de făcut şi trece la acţiune.

Săptămâna aceasta te invit să gândeşti mare. Te invit să decizi, să planifici şi să acţionezi.

Dacă îţi doreşti să faci performanţă, trebuie să fii cu un pas înainte. Atunci când iei decizii şi te pregăteşti din timp, oamenii te vor percepe ca fiind competent şi profesionist. Şi efortul tău va fi apreciat în mod sigur.

Alocă-ţi timp zi de zi pentru a exersa şi apoi pentru a te perfecţiona. Cei mai de succes oameni îşi ridică mereu standardele de performanţă şi se provoacă să ajungă la noi niveluri. Apoi se pregătesc şi muncesc.

Ocupă-te săptămâna aceasta zilnic de obiectivul tău. Dacă nu ştii încă ce îţi doreşti, ia-ţi timp şi clarifică lucrurile. Citeşte Ghidul Pasiunii. Decide ce este mai bine pentru tine în momentul de faţă şi porneşte de acolo. Lucrurile se vor lega în timp.

De asemenea te invit să laşi un comentariu în secţiunea de mai jos, spunând în ce domeniu alegi să fii cu un pas înaintea celorlalţi şi ce acţiuni concrete vei întreprinde pentru a realiza acest lucru. Nu mai aştepta. Începe acum!

Postarea anterioara: Postarea urmatoare:

Comments on this entry are closed.