Provocarea de luni: Îndrăgosteşte-te de viaţa ta

Când a fost ultima dată când te-ai îndrăgostit? Cel mai probabil atunci când ai întâlnit o persoană specială, care te-a atras foarte mult. O persoană care promitea să-ţi schimbe viaţa şi-ţi dădea speranţa unui viitor mai frumos.

Indiferent dacă persoana respectivă s-a dovedit a fi potrivită pentru tine sau nu, cert este că iniţial te-ai îndrăgostit de ea. Iar senzaţia de a fi îndrăgostit este inegalabilă. Atunci când te îndrăgosteşti parcă toată lumea devine mai frumoasă.

Eu am o provocare puţin diferită săptămâna aceasta. O să te invit să te îndrăgosteşti din nou, însă de data aceasta nu de o persoană, ci de viaţa ta.

Aminteşte-ţi cum a fost ultima oară când ai fost îndrăgostit. La ce te gândeai? Cumva la cât de minunate sunt lucrurile în viaţa ta? Cumva la cât de norocos eşti? Acordă-ţi o clipă să-ţi aminteşti şi să reintri în starea respectivă.

Sunt sigură că poţi găsi şi acum lucruri minunate în viaţa ta. Sunt la fel de sigură că poţi identifica motive care să te facă să te simţi norocos pentru ceea ce ai. Doar că de multe ori uiţi să le iei în considerare.

Partea interesantă a momentului în care ne îndrăgostim este că nu se schimbă mai nimic în viaţa noastră. Cel puţin nimic fundamental. Ajungem să cunoaştem o persoană nouă, dar ceea ce ne face să ne îndrăgostim este gândul nostru cu privire la persoana respectivă şi speranţa cu care abordăm fiecare zi.

La fel, nu este nevoie să se schimbe nimic fundamental în viaţa ta pentru a te putea îndrăgosti de ea. Trebuie doar să recapeţi încredere şi speranţă că lucrurile vor evolua în direcţia în care îţi doreşti. Şi dacă nu ai această speranţă, e cazul să faci o schimbare cât de mică pentru a te reorienta în sensul dorit.

De cele mai multe ori îndrăgostirea este doar o schimbare de perspectivă. O schimbare care poate avea loc chiar ACUM. Nu mai aştepta să se întâmple lucruri care nu depind de tine. Acceptă provocarea şi îndrăgosteşte-te de viaţa ta.

Săptămâna aceasta alege să rămâi focusat pe acele lucruri care îţi aduc bucurie şi speranţă. Şi ori de câte ori te surprinzi gândind negativ, aminteşte-ţi de tot ce îţi readuce un zâmbet pe buze.

Tu cum te vei îndrăgosti din nou de viaţa ta?