Provocarea de luni: Înfruntă-ţi teama

De când nu ai mai simţit cum îţi saltă inima de emoţie? De când nu ţi-au mai tremurat picioarele şi vocea înaintea unui eveniment important?

De când nu ai mai simţit că trăieşti cu adevărat?

Frica nu ne este un sentiment străin. Sunt sigură că sunt multe situaţii care pur şi simplu te paralizează când te gândeşti la ele. Eu nu vreau să ştiu câte asemenea momente ai acum în viaţa ta. Nu mă interesează ce anume îţi provoacă noaptea coşmaruri sau ce anxietăţi cotidiene ai.

Eu vreau să ştiu un singur lucru. Când a fost ultima oară când ţi-ai luat inima în dinţi şi ai făcut ceva ce te împietrea? Când ai adunat curajul să priveşti drept în faţă şi să înfrunţi o situaţie incomodă? Când ai purtat ultima oară o discuţie cu adevărat importantă, care avea potenţialul de a-ţi schimba viaţa?

Când ai îndrăznit ultima oară să-ţi înfrunţi temerile?

Săptămâna aceasta te provoc să revii la viaţă. Te provoc să alegi un lucru de care ţi-e foarte frică şi să-l înfrunţi. Indiferent dacă asta presupune să iei o decizie, să porţi o discuţie, să confrunţi pe cineva sau să faci o schimbare majoră în viaţa ta.

Frica nu e menită să te paralizeze. Nu. Din contră. Frica e menită să te readucă la viaţă. Lucrurile de care îţi este teamă sunt tocmai acele lucruri pe care trebuie să le faci. Pentru că atunci când le faci, deşi ţi-e teamă, eşti readus la viaţă. Atunci simţi că trăieşti cu adevărat.

Rezultatul pe care îl obţii este mai puţin important. Ce contează cu adevărat este faptul că ai îndrăznit să te autodepăşeşti. Ai îndrăznit să faci un pas înainte în evoluţia ta personală. Şi o te simţi al naibii de bine – şi de liber.

Teama este doar în mintea ta. Atunci când alegi să mergi mai departe, în ciuda ei, vei putea să te descătuşezi. Lumea ta se va extinde şi posibilităţile tale se vor multiplica, pentru că vei înţelege că limite adevărate nu există. Singurele limite sunt cele pe care ţi le impune imaginaţia ta.

Îndrăzneşte! Şi te vei elibera.