Self-love

Image by Loving Earth

Când a fost ultima dată când te-ai uitat în oglindă şi ai zâmbit privindu-ţi corpul?

Când a fost ultima dată când i-ai mulţumit cu autenticitate corpului tău minunat pentru că este alături de tine zi de zi, pentru că te poartă şi te susţine, indiferent cât de multă presiune pui asupra sa, pentru că ştie să elimine toată toxicitatea la care îl supui prin gânduri negative şi substanţe nocive şi pentru că te ajută să faci şi să trăieşti tot ceea ce îţi doreşti?

Am ajuns în ultima vreme din cauza influenţei sociale să ne devalorizăm trupurile, să le privim ca pe nişte obiecte care sunt de regulă insuficiente şi să le respingem.

Ne uităm în oglindă şi vedem numai ce nu ne place. Abdomenul nu este suficient de plat, pielea nu este suficient de netedă, coapsele nu sunt suficient de ferme, dinţii nu sunt suficient de albi, ochii nu sunt suficient de albaştri, etc.

Corpurile noastre nu sunt nişte obiecte. Valoarea pe care o avem nu este reprezentată de cât de mult ne apropiem de idealul contemporan de frumuseţe. Şi mai ales, trupurile noastre nu merită tratamentul nedrept pe care îl primesc de la noi.

Câtă vreme alegem să vedem numai ce nu ne place, ne respingem frumuseţea adevărată şi ne reducem valoarea la o bucată de carne. Cum poate această atitudine să nu ne producă suferinţă?

Provocarea mea săptămâna aceasta este să te îndrăgosteşti de corpul tău şi să recunoşti din nou cât de minunat este. Data viitoare când te priveşti în oglindă, alege să vezi numai ce îţi place la corpul tău.


Mulţumeşte-i pentru tot ce face pentru tine, pentru felul în care te ajută să ai o viaţă mai frumoasă, pentru libertatea de mişcare pe care ţi-o oferă, pentru funcţionalitatea sa, pentru inteligenţa sa prin care te ţine viu zi de zi.
Mulţumeşte-i pentru toate felurile în care te-a ajutat în trecut şi în care te va ajuta de acum înainte.
Apoi, priveşte părţile care îţi plac mai puţin şi mulţumeşte pentru ele. Gândeşte-te la tot ce poţi face prin intermediul lor şi cum ar putea fi mult mai rău dacă ar lipsi. Exprimă-ţi iubirea şi recunoştinţa faţă de fiecare părticică din tine pe care ai respins-o în trecut.

Şi alege să te bucuri în mod conştient de toate lucrurile minunate pe care le poţi face astăzi, datorită corpului tău loial.

Tu ce apreciezi cel mai mult la corpul tău?