Provocarea de luni: Oferă o încurajare

S-au scurs deja aproape două săptămâni de când a început noul an. Aşa-i că timpul trece extrem de repede? Eu abia dacă am simţit zilele trecând.

Şi cu paşi repezi am ajuns la punctul critic pentru majoritatea oamenilor – momentul în care fie aleg să treacă peste obstacolele interne care i-au blocat până acum şi să acţioneze conştient în direcţia dorită, fie reintră în obiceiuri vechi.

Aşa că voi îndrăzni să te întreb – cum merg planurile tale pentru noul an?

Probabil o să ţi se pară că am o obsesie cu chestia asta – ceea ce nu ar fi neapărat departe de adevăr :). Însă această obsesie îşi are rădăcinile în faptul că ştiu că intenţia este întotdeauna cea care determină experienţa pe care o vei avea. De aceea este important să ai o intenţie cât se poate de clară, pe care să o ai mereu în vedere atunci când acţionezi.

Însă tema provocării de astăzi este puţin diferită.

Probabil îţi este deja cunoscut principul “dăruieşte şi vei primi”. Este şi una din învăţăturile religiei creştine. Mesajul transmis este că ceea ce vrei să primeşti de la viaţă trebuie mai întâi să dăruieşti.

Iar în provocarea de săptămâna aceasta te invit să dăruieşti un lucru cât se poate de simplu şi necesar în perioada aceasta a anului – încurajarea ta.

Nu de puţine ori se întâmplă să renunţăm la ceva ce ne dorim, doar pentru că suntem descurajaţi de cei din jur. Cel mai trist este când ne descurajează persoane care sunt importante pentru noi şi care deşi au intenţii bune, nu pot niciodată să înţeleagă tot ceea ce simţim.

Renunţarea la visele pe care le avem este unul dintre cele mai triste lucruri care se pot întâmpla. Fără vise şi idealuri nu mai avem către ce să aspirăm şi nu putem niciodată să ne atingem potenţialul maxim. Fără aspiraţii autentice suntem în derivă şi plutim de la o zi la alta, fără să preluăm controlul conştient şi să ne îndreptăm către o cauză care ne inspiră.

De aceea te invit ca săptămâna aceasta să oferi încurajări.

Oricine îţi povesteşte de visele sale, abţine-te de la comentarii de genul “Nu va ieşi niciodată” sau descurajări voalate de tipul “Şi cum ai de gând să faci acest lucru?”.

Săptămâna aceasta pur şi simplu ascultă povestea şi încurajează cealaltă persoană să-şi urmeze visul. Chiar dacă tu crezi că este nebunie curată şi nu va funcţiona niciodată. Poate respectiva persoană deţine resurse pe care tu nu le cunoşti şi va reuşi să ajungă unde îşi doreşte. Încurajeaz-o ca şi cum ar fi echipa ta preferată într-un meci :).

Cu cât oferi mai multe încurajări autentice, cu atât vei primi şi tu la rândul tău astfel de încurajări. Şi nu uita să încurajezi cea mai importantă persoană din viaţa ta – pe tine însuţi. Şi tu meriţi o încurajare şi uneori eşti cea mai potrivită persoană ca să ţi-o oferi.

Acum te invit să te gândeşti – cine crezi că ar avea nevoie de încurajarea ta săptămâna aceasta şi cum poţi să i-o oferi? Mi-ar plăcea dacă ai împărtăşi acest lucru şi în secţiunea de comentarii.