≡ Top Menu

Iti place ce citesti?

Atunci mă poţi ajuta să continui să îţi ofer informaţii de calitate făcând o donaţie.

Arhiva

Libris.ro
books-express.ro

Provocarea de luni: Ţine-ţi obiectivele la vedere

Provocarea de luni: Uita-te în oglindă

De fiecare dată când ne stabilim un nou obiectiv suntem extraordinar de entuziasmaţi şi inspiraţi. Ne punem pe treabă vreo 2-3 zile şi apoi ne lăsăm aduşi înapoi pe linia de plutire.

Rar ajungem să perseverăm şi să trecem peste perioada dificilă. De aceea obiectivul nostru se îndepărtează pe zi ce trece.

Corpul nostru are un homeostat integrat. Este dotat cu un sistem de reglare intern, menit să respingă orice influenţă din afară şi să aducă lucrurile la echilibrul lor normal. Orice încercare de a schimba ceva este percepută ca o dereglare a acestui echilibru.

În primele zile corpul o ignoră, presupunând că este un factor perturbator temporar. Dacă schimbarea persistă, corpul va încerca să se împotrivească. De aceea poate deveni dificil să schimbi chiar şi lucruri mărunte. Corpul are ca obiectiv principal readucerea ta pe făgaşul pe care îl cunoaşte cel mai bine.

Însă dacă perseverezi suficient de mult, corpul va renunţa să se mai împotrivească şi va accepta schimbarea, integrând-o şi creând un nou punct de echilibru. Astfel este creat un nou obicei.

Pentru a trece de perioada de rezistenţă, ai nevoie să ştii clar ce îţi doreşti şi în special de ce îţi doreşti acel lucru. Mai mult decât atât, ai nevoie să-ţi aminteşti zilnic de obiectivul tău. Cu cât o faci mai des, cu atât e mai bine, pentru că subconştientul va deveni din ce în ce mai receptiv.

Săptămâna aceasta te invit să-ţi ţii obiectivul la vedere. Tapetează-ţi frigiderul cu el. Pune-ţi-l ca imagine de fundal la PC şi la telefon. Setează-ţi alarme din oră în oră care să te facă să-l revezi. Fă în aşa fel încât să fie peste tot.

Dacă vrei să-ţi îndeplineşti un obiectiv şi să nu rămână doar o idee care se pierde în timp, scrie-l pe hârtie imediat. Fă zilnic ceva în direcţia lui, indiferent cât de mic e acel pas, altfel îţi va scăpa pur simplu din vedere. Uneori e suficient să-l citeşti şi să îţi aminteşti de el.

Motivul principal pentru care nu ne atingem obiectivele este că uităm de ele încă în stadiul incipient. Nu comite această greşeală, căci vei regreta trecerea timpului. Fă acum primul pas pentru obiectivul tău. Scrie-l şi pune-l la vedere, undeva unde te loveşti zilnic de el.

Şi ca să faci un pas în plus faţă de ceilalţi, scrie-l şi în secţiunea de comentarii de mai jos şi ia-ţi un angajament către îndeplinirea sa.

Postarea anterioara: Postarea urmatoare:

Comments on this entry are closed.