Provocarea de luni: Învaţă să ierţi autentic

Tu ai zâmbit astăzi?

Studiile arată că lunea zâmbim pentru prima oară abia în jurul orei 11:16. Acest lucru este în special valabil dacă nu suportăm ziua de luni şi nu ne place jobul nostru.

Majoritatea oamenilor îşi lasă fericirea să depindă de circumstanţe şi condiţii externe. Şi din acest motiv devin foarte imprevizibili – dacă au avut o zi bună sunt zâmbitori, dar dacă au avut o zi proastă sunt supăraţi.

Însă fericirea este de cele mai multe ori o decizie conştientă, nu un rezultat al sorţii. Oamenii fericiţi sunt fericiţi pentru că aleg să trăiască cu integritate şi să se concentreze pe ceea ce îi face fericiţi.

Şi este extrem de uşor să recunoşti un om fericit – pentru că zâmbeşte din toată inima.

O pledoarie pentru zâmbete

Zâmbetul este un cadou. Este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le poţi face cuiva. Este simplu şi totodată plin de însemnătate. Şi nici nu costă nimic.

Zâmbetul îţi schimbă chimia internă – cu cât zâmbeşti mai mult, cu atât corpul tău va secreta mai multe endorfine şi te vei simţi mai bine. Zâmbetul nu este doar efectul unei stări pozitive, ci poate fi şi cauza ei.

Zâmbetul te face mai frumos. Orice om care zâmbeşte se înseninează instant. Când alegi să zâmbeşti te transformi într-o persoană mai deschisă şi mai frumoasă. Şi nu poţi niciodată şti cine se va îndrăgosti de zâmbetul tău.

Zâmbetul este contagios. Dacă zâmbeşti, ţi se va zâmbi înapoi în aproape toate cazurile. Un zâmbet deschide multe porţi şi multe inimi.

Zâmbeşte conştient

Săptămâna aceasta te invit să zâmbeşti mai mult. Transformă zâmbetul într-un exerciţiu conştient. Zâmbeşte cu intenţie şi zâmbeşte cu autenticitate. Zâmbeşte din toată inima.

Cel mai frumos mod de a-ţi începe ziua este să zâmbeşti celei mai importante persoane din viaţa ta – ţie însăţi. Când te priveşti pentru prima oară în oglinda din baie, în loc să începi să numeri toate ridurile şi punctele negre pe care le ai pe faţă, opreşte-te şi zâmbeşte. Zâmbeşte cât de larg poţi. Zâmbeşte din tot sufletul. Şi apoi zâmbeşte înapoi zâmbetului din oglindă 🙂

După aceea va fi din ce în ce mai uşor să le zâmbeşti şi celor din jur.

Însoţeşte fiecare salut de un zâmbet. Va fi cu siguranţă mai frumos.
Zâmbeşte chiar şi atunci când vorbeşti la telefon. Interlocutorul va simţi asta în tonul vocii tale.

Uneori se poate întâmpla să fii supărat şi să nu-ţi vină să zâmbeşti atunci când vorbeşti cu cineva. Dar gândeşte-te că zâmbind faci un cadou celeilalte persoane şi zâmbetul tău îi poate însenina ziua. Iar asta îţi va însenina şi ţie ziua, pentru că unul dintre cele mai bune metode de a te înveseli este înveselind pe altcineva.

Aşa că săptămâna aceasta te provoc să zâmbeşti până ce te dor obrajii 😀

Şi după o săptămână de zâmbete, te invit să-mi laşi impresii despre cum a fost în rubrica de comentarii de mai jos.