≡ Top Menu

Iti place ce citesti?

Atunci mă poţi ajuta să continui să îţi ofer informaţii de calitate făcând o donaţie.

Arhiva

Libris.ro
books-express.ro

Tu cum defineşti succesul?

Cum definesti succesul

Tu cum defineşti succesul?

Dexonline defineşte succesul drept
“Rezultat favorabil, pozitiv (al unei acțiuni); reușită, izbândă.”

A devenit foarte popular în ultima vreme să vrem să devenim cu toţii oameni de succes. Cu toate acestea, nu reuşim să cădem de acord asupra a ce este de fapt “succesul”.

Mulţi dintre noi îşi închipuie succesul ca având mulţi bani, un statut social, prestigiu, o carieră fulminantă, o casă, o maşină, o familie şi multe alte bunuri.

Alţi câţiva par mult mai puţin interesaţi de această perspectivă şi mai atraşi de ideea de a face o activitate plină de însemnătate, pentru a putea lăsa ceva valoros în urma lor. Iar această tendinţă devine din ce în ce mai populară în rândul tinerilor.

Am găsit recent un citat al lui Christopher Morley, în care spunea “Nu există decât o singură formă de succes – să-ţi poţi face viaţa aşa cum vrei tu.”

Şi este exact definiţia pe care aş da-o şi eu. Pentru că succesul pentru mine înseamnă posibilitatea de a decide direcţia în care vreau să evolueze viaţa mea, lucrurile cărora vreau să le acord energie şi felul în care vreau să-mi petrec timpul.

Dar pentru tine, ce înseamnă succesul?

Ai stat vreodată să te gândeşti şi să dai o definiţie proprie? Sau ai acceptat pur şi simplu definiţia pe care ţi-au dat-o cei din jur?

Câtă vreme o să-ţi duci viaţa după standardele impuse de alţii, vei avea senzaţia acută că ceva lipseşte. Şi vei căuta acel “ceva” în bunuri, în statut, în prestigiu, în carieră şi în titluri. Şi poate vei găsi ceva ce pare la început succes, însă care nu reuşeşte niciodată să te umple de o satisfacţie autentică şi durabilă.

Vei tânji mereu după altceva, fără să poţi să te bucuri cu autenticitate de momentul prezent.

Ştii că ai succes când eşti capabil să fii complet prezent în ceea ce faci şi recunoscător pentru acel lucru. Orice altceva este un simplu miraj.

Cred cu tărie că succesul depăşeşte ceea ce am fost învăţaţi să credem şi ştiu că fiecare dintre noi are o definiţie proprie a succesului. Provocarea este să recunoaştem acea definiţie şi s-o acceptăm ca fiind validă, indiferent dacă cei din jur o aprobă sau nu.

Este de multe ori dificil şi descurajant să îndrăznim să ne urmăm visul, când pare să sfideze ceea ce am fost învăţaţi să facem. Însă nu vom reuşi niciodată să simţim succesul şi o satisfacţie autentică, până ce nu îndrăznim să mergem pe propria cale.

Pe măsură ce vor fi din ce în ce mai mulţi cei care aleg să îşi asume autenticitatea şi să-şi definească propriul drum, antreprenoriatul va câştiga din ce în ce mai mult teren, iar sistemul va deveni mai flexibil.

Ştiu că viitorul aparţine celor care adună curajul să-şi croiască propria cale către succes.

Vrei să fii unul dintre ei?

Atunci fii pe fază, am pregătit un material special pe care îl vei primi pe mail în zilele următoare intitulat “De la pasiune la profit”. Este gratuit şi disponibil numai abonaţilor la newsletter.

Dacă nu eşti încă abonat, introdu datele tale în câmpul de mai jos şi fii la curent cu lansarea.

Postarea anterioara: Postarea urmatoare:

Comments on this entry are closed.