≡ Top Menu

Iti place ce citesti?

Atunci mă poţi ajuta să continui să îţi ofer informaţii de calitate făcând o donaţie.

Arhiva

Libris.ro
books-express.ro

Cum să te trezeşti inspirat şi entuziasmat în fiecare dimineaţă

Tu cum te trezeşti dimineaţa?

Te trezeşti plin de energie? Eşti entuziasmat să te scoli din pat şi să începi o nouă zi?

Sau te trezeşti obosit? Te “lupţi” cu tine însuţi ca să te ridici din pat?
Ai da orice să mai poţi petrece câteva minute între aşternuturile calde?

Alegi să te scoli din plăcere sau din necesitate?

Am avut perioade în viaţa mea când am experimentat ambele scenarii.

Au existat momente sumbre, când trăgeam de mine să mă scol, deşi dormeam suficient noaptea. Au fost dimineţi când nu-mi doream decât să mai stau în pat şi să nu trebuiască să mă apuc de ceea ce aveam de făcut. Şi în mod surprinzător, în week-end-uri, când mă gândeam că pot să dorm cât vreau, mă trezeam devreme, fără urmă de oboseală.

Astfel am înţeles că trezitul greu era doar o consecinţă a unei cauze mai adânci decât simpla oboseală fizică.

Apoi au existat momente în viaţa mea când mă trezeam cu un zâmbet pe faţă şi mă dădeam imediat jos din pat, dornică să încep ceea ce îmi propusesem. Nu simţeam oboseala fizică, deşi uneori se întâmpla să dorm mai puţin decât aş fi vrut.

Ce anume a deosebit cele două perioade din viaţa mea? Viziunea pe care o aveam.

În zilele sumbre mă trezeam cu gândul la job, la faptul că “şi astăzi o iau iar de la capăt”. Şi de multe ori nici nu era un gând conştient, ci doar un sentiment. Nu exista ceva mai măreţ dincolo de ce făceam zi de zi. Şi trăiam aşteptând week-end-ul.

Aceste perioade m-au inspirat să creez. M-au făcut să îmi doresc mai mult de la viaţă. M-au trezit la realitatea cruntă.

A trebuit să decid dacă fie îmi iau soarta în mâini şi schimb ceva, fie ajung să-mi las anii să treacă pe lângă mine.

Ultima perioadă de acest gen din viaţa mea a stat la baza ideii din spatele site-ului PentruCaPoti.ro şi a Ghidului Pasiunii.

În vremea în care scriam intens pentru site meu eram foarte entuziasmată. Făcusem câteva schimbări pe plan profesional şi îmi conturasem o viziune – îmi doream să inspir alţi tineri să-şi descopere şi să-şi urmeze pasiunea şi să capete încrederea că pot avea un impact pozitiv în lume. Brusc, viaţa mea căpătase un sens mai profund. Iar zilele deveneau din ce în ce mai senine.

Luna aceasta se împlineşte un an de când am lansat oficial site-ul PentruCaPoti.ro şi Ghidul Pasiunii.

A fost un an în care am învăţat multe alături de voi. Şi vreau să vă mulţumesc tuturor pentru că aţi fost alături de mine în această “călătorie”.

Am avut articole mai inspirate şi mai puţin inspirate – la fel cum am trecut prin perioade mai inspirate şi mai puţin inspirate – luând decizii inspirate sau mai puţin inspirate. Mai am multe de învăţat, iar una din lecţiile pe care le învăţ în momentul de faţă este să spun “da” şi “nu” cu integritate, indiferent de consecinţe.

Vă mulţumesc din suflet pentru toate mail-urile primite, pentru tot feedback-ul încurajator pe care mi l-aţi trimis de-a lungul timpului – m-a determinat să merg mai departe cu acest proiect. Deşi nu apuc să răspund imediat la mail-uri, le citesc întotdeauna pe toate.

Pentru anul care vine am să pregătesc câteva surprize.

Voi lansa nişte materiale ceva mai stufoase şi prin urmare este posibil să scadă frecvenţa cu care postez articole noi de la două la unul pe săptămâna. În săptămânile în care voi posta doar un singur articol, voi reedita cel mai probabil câte o provocare mai veche.

Este posibil să extind proiectul şi pe YouTube, cu format de întrebări şi răspunsuri – în funcţie de interesul şi feedback-ul vostru.

Iar aceia dintre voi dornici să atingă performanţe maxime – indiferent de domeniu sau arie a vieţii – vor avea de acum înainte posibilitatea să lucreze individual cu mine.

Şi multe alte surprize – toate menite să vă ajute să vă treziţi inspiraţi şi entuziasmaţi în fiecare dimineaţă de acum înainte 🙂.

Vă mulţumesc pentru timpul acordat în fiecare săptămână!

Cu drag,
Daisa

Postarea anterioara: Postarea urmatoare:

Comments on this entry are closed.

  • zibusor
    May 21, 2015, 6:09 pm

    Cred ca programul impus de altii e cel care face cel mai mult rau. Eu am zile cand ma trezesc cu greu, imi dau seama ca nu am chef de mers la birou, estimez cat imi permit sa intarzii, eventual chiar ma hotarasc sa iau o zi libera, mai stau o ora in pat sa lenevesc, dupa care ma simt mult mai fresh – si cu chef de mers la birou 😀

    • May 23, 2015, 10:25 am

      De acord ca programul impus e cel care face cel mai mult rau. Mi se pare super ca tu te bucuri de flexibilitatea de a alege sa lenevesti sau sa iti iei o zi libera. Chiar este un mare avantaj care la majoritatea locurilor de munca nu exista.