In luna ianuarie salile de fitness dau lovitura. Numarul abonamentelor creste cu o treime fata de restul anului. Oamenii sunt entuziasmati de perspectiva unui nou inceput si de idea de a se reinventa.

Si ce obiectiv mai bun decat sa se apuce de sport? E sanatos si ajuta si la pierderea kilogramelor in plus.

Din pacate dupa a doua saptamana a lunii februarie doar 20% dintre ei mai frecventeaza salile.

Motivatia dispare, entuziasmul se duce si cu el si tot ce si-au propus.

Si din pacate aceasta statistica este valabila pentru toate obiectivele setate de anul nou. Opt din zece persoane vor fi renuntat deja la ele la finalul saptamanii acesteia.

Si ca tu sa nu fii unul dintre ei, am sa-ti impartasesc trei strategii testate stiintific de a-ti maximiza sansele de succes.

1. Scrie-ti obiectivul

Poate esti tentat sa treci peste partea aceasta. In fond, de ce e nevoie sa scrii ce-ti doresti, cata vreme ai acel lucru in minte?

Raspunsul este ca scrisul focuseaza energia mentala. Iar un studiu din cadrul Universitatii din California a demonstrat ca persoanele care isi scriu obiectivele au o probabilitate cu 42% mai mare de a le realiza.

Doar prin simplul fapt ca le pun pe hartie.

Iar daca vrei sa fii cu un pas inaintea celorlalti, nu-ti scrie obiectivul doar o data. Scrie-l in fiecare zi. Astfel iti antrenezi mintea sa stea focusata pe ce este important pentru tine si sa gaseasca solutii pentru a te aduce din ce in ce mai aproape de rezultatul dorit.

2. Pune-l in calendar. Si fa-ti un plan de rezerva

Conform unor studii, oamenii care au stabilit exact cand si unde vor lucra pentru obiectivul lor, si-au dublat probabilitatea de a se tine de treaba.

Mai mult decat atat, cei care si-au facut un plan de rezerva si-au triplat sansele.

Deci fa-ti un plan. Stabileste cu exactitate cand vei actiona, ce vei face si unde vei face acel lucru.
Apoi ia in calcul toate lucrurile care stii ca ar putea interveni ca sa te deturneze (atat chestii din exterior, cat si din interior, precum lipsa de chef) si gandeste-te cum le vei gestiona.

Decide care este cea mai simpla actiune pe care o poti face zilnic si pune deoparte 15 minute ca sa o executi.

Sunt ferm convinsa ca oricine poate aloca 15 minute zilnic visulului sau. Nu este posibil sa nu gasesti un sfert de ora. Iar daca imi zici ca n-ai timp, inseamna ca acel obiectiv pur si simplu nu este suficient de important pentru tine. Gaseste altul care sa te entuziasmeze mai mult. Dar nu te mai minti ca n-ai timp!

3. Ia-ti un angajament fata de altcineva

Persoanele care afirma public sau fata de o alta persoana ce vor sa realizeze au o sansa cu 65% mai mare sa faca ce si-au propus.

Iar oamenii care au pe cineva caruia sa ii povesteasca saptamanal de progresul lor, au o sansa de 95% sa se tina de treaba.

Adica e aproape garantat ca iti vei indeplini visele daca ai o persoana care sa te traga de maneca in fiecare saptamana si sa verifice ce ai mai facut.

E randul tau

Care dintre aceste strategii ti se pare cel mai simplu de aplicat si pe care o vei folosi? Lasa un comentariu in rubrica de mai jos.